Υπό καθεστώς απόλυτου τρόμου ζουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Μετά την απαγόρευση σε γυναίκες να εμφανίζονται σε τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές, με τις δημοσιογράφους και παρουσιάστριες να υποχρεώνονται να φοράνε μαντήλια, ανήμερα Χριστουγέννων προχώρησαν και στην εκτέλεση γυναίκας, την οποία μάλιστα βιντεοσκόπησαν οι Ταλιμπάν προφανώς για να καμαρώνουν!

Επειδή όμως δεν είναι ικανοποιημένοι από το καθεστώς ανελευθερίας για τις γυναίκες, σύμφωνα με νέα τους απόφαση οι Αφγανές που θέλουν να ταξιδέψουν πάνω από 72 χλμ απαγορεύεται να είναι μόνες τους! Θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από κάποιον άντρα του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Τη νέα διάταξη συνέταξε το αποκαλούμενο «Υπουργείο για την Προώθηση της Αρετής και της Αποτροπής της Ανηθικότητας» των Ταλιμπάν και απαιτεί από τους οδηγούς οχημάτων να μην επιτρέπουν την επιβίβαση γυναικών που δεν φορούν μαντήλα ή δεν έχουν καλυμένο το πρόσωπό τους! Για να μην… σκανδαλίζονται, απαγορεύεται και η μουσική μέσα σε οχήματα, εάν επιβαίνουν γυναίκες!

Κρατούμενες είναι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν, αλλά οι «ανθρωπιστές» ξέχασαν πολύ γρήγορα τους Ταλιμπάν!

Πηγή: europost.gr