Πετούν οι Βρετανοί πολύτιμες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech; Τι ακριβώς συμβαίνει με το εξτρά υλικό των συσκευασιών;

Όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ της Daily Mail, κάθε φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer που καταφτάνει στην Αγγλία περιέχει τουλάχιστον άλλες δύο δόσεις. Αυτές οι δόσεις, όπως εκτιμούν παράγοντες του εθνικού συστήματος της χώρας, δεν χρησιμοποιούνται και πετιούνται στα σκουπίδια.

Ο Ρυθμιστικός Φορέας Υγείας της Αγγλίας MHRA (UK Medicines and Healthcare products Regulatory Agency) επιβεβαίωσε μάλιστα πως κάθε συσκευασία του εμβολίου περιέχει 5 δόσεις του εμβολίου. Το γυάλινο φιαλίδιο δηλαδή που περιέχει το σωτήριο υγρό έχει υλικό για 5 εμβόλια.

Όταν ωστόσο το υγρό διαλυθεί για να χορηγηθεί στον ασθενή, τότε το εμβόλιο ανέρχεται στις 7,5 δόσεις.

Η Pfizer εξηγεί μάλιστα πως πράγματι τα φιαλίδια περιέχουν εξτρά δόσεις, για το ενδεχόμενο να χυθεί το υγρό κατά τη μεταφορά ή να κολλήσει μέσα στη σύριγγα.

Ο MHRA δήλωσε πως «μικρές ποσότητες του εμβολίου μένουν αχρησιμοποίητες». Λέει πάντως πως αυτές οι ποσότητες δεν προορίζονται για χρήση, καθώς είναι εκεί μόνο για ασφάλεια.

Κι όμως, αν χρησιμοποιηθεί αυτό το εξτρά υλικό του εμβολίου που στέλνει η Pfizer, τότε οι δόσεις μπορούν να αυξηθούν ακόμα και κατά 40%, εμβολιάζοντας άλλους 320.000 ανθρώπους στη Βρετανία.

Και από τις 40 εκατ. δόσεις που έχει παραγγείλει η Αγγλία στη Pfizer, θα προκύψει υλικό για να εμβολιαστούν άλλα 16 εκατ. πολίτες.

Στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί επισήμως η χορήγηση των εξτρά αυτών δόσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWSΠηγή: europost.gr