Στα παράλια της Συρίας και στην θαλάσσια περιοχή που φθάνει μέχρι την Κύπρο βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης τουλάχιστον 15 πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου.

– διαφ. –

Σύμφωνα με τη ρωσική Avia.pro, οι εμπειρογνώμονες ανησυχούν σοβαρά για την παρουσία αυτών των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.

Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται εδώ ένας τόσος μεγάλος στρατιωτικός σχηματισμός, ο οποίος δημιουργεί υπόνοιες για το εάν η Ρωσία σκοπεύει να αρχίσει μια στρατιωτική ειδική επιχείρηση εναντίον των τουρκόφιλων τζιχαντιστών στη Συρία χρησιμοποιώντας τα πυραυλικά συστήματα του Ναυτικού της.
Σύμφωνα με τη ρωσική πηγή «Οι σημειώσεις του κυνηγού» στο Τέλεγκραμ, ένα από τα τελευταία πλοία που εμφανίστηκαν στα ανοικτά των ακτών της Συρίας ήταν το δεξαμενόπλοιο του Βόρειου Στόλου του ρωσικού ναυτικού «Академик Пашин»/ «Ακαντέμικ Πασίν».

Η συσσώρευση αυτή των ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν γίνεται σαφές εάν έχει σχέση με τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, ή πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται κατά των Αμερικανικών δραστηριοτήτων στην επικράτεια της Συρίας ή κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Η φωτό που δημοσιεύθηκε, όπως σημειώνει η λιβανική Al-Masdar, δείχνει ότι τα 15 ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια να βρίσκονται μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας, μαζί με μερικά πλοία βόρεια της Αιγύπτου και ένα άλλο κοντά στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr