Μία νέα μέθοδο αγορών προσαρμοσμένη στα γενικότερα μέτρα της καραντίνας εξετάζει η κυβέρνηση για εφαρμογή μετά τις γιορτές με πιθανότητα πρεμιέρας στις εκπτώσεις που ξεκινούν, άνευ απροόπτου, στις 11 Ιανουαρίου.

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία», από τα μέσα του επόμενου μήνα και ενώ οι χειμερινές εκπτώσεις θα έχουν ξεκινήσει, το ‘click away’ θα μπορεί να μετεξελιχθεί σε ‘click in shop’, τη νέα μέθοδο αγορών που θα σηματοδοτήσει την ελεγχόμενη επιστροφή των καταναλωτών στα καταστήματα.

Η καθιέρωση του ‘click in shop’ θα εξαρτηθεί σε κάθε περίπτωση από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μετά τις γιορτές και στην ουσία θα επιτρέπει τη φυσική παρουσία των καταναλωτών μέσα στα καταστήματα, κατόπιν ραντεβού.

Πρακτικά, ο καταναλωτής θα στέλνει μήνυμα από το οποίο θα καθορίζεται η ώρα της επίσκεψης στο κατάστημα της επιλογής του.

Ετσι, πλέον, θα μπορεί να μπει μέσα στο κατάστημα, να δει και να δοκιμάσει το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει, να το πληρώσει και να φύγει.

Η νέα πρακτική θα τεθεί σε ισχύ με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει για τα μικρά συνοικιακά καταστήματα ότι θα επιτρέπεται η φυσική παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.

Αντίστοιχα, σε ένα κατάστημα 100 τ.μ. θα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα έως και τέσσερις πελάτες.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση – με βάση τα σημερινά πάντα δεδομένα – θα είναι η αποστολή μηνύματος στο 13033 για «μετακίνηση 2» με στόχο την πραγματοποίηση αγορών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr