Μετά τις συμμορίες αλλοδαπών την τελευταία περίοδο έχουν εμπλακεί και οι Ρομά στις αρπαγές Πακιστανών μεταναστών, με σκοπό να εισπράξουν λύτρα από συγγενικά τους πρόσωπα για την απελευθέρωσή τους!

Οι απαγωγές αλλοδαπών ήρθαν ξανά στην επικαιρότητα μετά την εξιχνίαση από την Αστυνομία μιας υπόθεσης με θύμα έναν Πακιστανό ο οποίος ζει και εργάζεται στο Κορωπί.
Ο 38χρονος αλλοδαπός απήχθη από το σπίτι του την περασμένη Δευτέρα και κρατήθηκε ως την Τετάρτη, διάστημα στο οποίο οι απαγωγείς προσπαθούσαν να εκβιάσουν τους συγγενείς του μέσω βιντεοκλήσεων, προκειμένου να τους καταβάλουν λύτρα 15.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν. Μάλιστα, επειδή έβλεπαν ότι δεν υπήρχε ανταπόκριση, έφτασαν στο σημείο να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους στα… 7.000 ευρώ!

Τις τρεις ημέρες που έμεινε φυλακισμένος ο 38χρονος οι απαγωγείς τον βασάνιζαν διαρκώς, ζητώντας να τους αποκαλύψει πού έχει κρυμμένες τις οικονομίες του. Τελικά, όταν διαπίστωσαν ότι η κατάσταση ξέφευγε, τον απελευθέρωσαν το βράδυ της Τετάρτης σε ένα σημείο επί της λεωφόρου Μαρκοπούλου.

Ομως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορωπίου συνέλαβαν τους δράστες, δύο Ρομά ηλικίας 30 και 21 ετών και έναν 16χρονο συνεργό τους, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται τουλάχιστον δύο ακόμη.

Έρευνα
Οπως αναφέρει το notioana-tolika.gr, όλοι είναι κάτοικοι Κορωπίου και κατά την έρευνα που ακολούθησε σε ένα από τα σπίτια τους βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο με πέντε φυσίγγια, κλεμμένο από τη Χαλκίδα. Ωστόσο, ανησυχητικό είναι ότι βρέθηκαν και έξι φυσίγγια πιστολιού Tokarev, ένα όπλο το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από κακοποιούς σε διάφορες «δουλειές» τους.

Παρά το γεγονός ότι οι τρεις Ρομά συνελήφθησαν για αρπαγή και εκβίαση, ο εισαγγελέας στον οποίο παραπέμφθηκαν τους άφησε ελεύθερους και όρισε τακτική δικάσιμο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr