Δεν έχει όρια το θράσος των Τούρκων δουλέμπορων οι οποίοι εξακολουθούν να παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα!

Αργά το βράδυ της Τρίτης, μια περίεργη υπόθεση με ένα τουρκικό σκάφος προκάλεσε αναστάτωση στο Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, δόθηκε ένα σκάφους του Λιμενικού το οποίο περιπολούσε την περιοχή γύρω από το Καστελόριζο, εντόπισε ένα τουρκικό ταχύπλοο με κατεύθυνση ένα ναυτικό μίλι από το νησί.

Οι άνδρες του Λιμενικού έκαναν χρήση της σειρήνας και των οπτικών σημάτων, ζητώντας από του τουρκικό σκάφος να σταματήσει, όμως το ταχύπλοο αύξησε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας κάνοντας επικίνδυνους και αντικανονικούς ελιγμούς.

Ευθείς, οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος πυροβόλησαν προειδοποιητικά σε ασφαλή τομέρα και στη μηχανή του ταχύπλοου καταφέρνοντας να ακινητοποιήσουν τους εισβολείς.

Στο σκάφος επέβαιναν δύο άνδρες ηλικίας 31 και 25 ετών οι οποίοι δεν είχαν έγγραφα νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα. Οι Τούρκοι διακινητές συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη Ρόδο ενώπιον του εισαγγελέα. Οι δύο τους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr