Ένα θρίλερ που φέρνει μνήμες Κούρσκ διαδραματίζεται με το συμβατικό ρωσικό υποβρύχιο B-237 Rostov-on-Don στην Μεσόγειο. Το ρωσικό υποβρύχιο έχει χαθεί από τα ραντάρ του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο από την Πέμπτη (18/3). Μάλιστα το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ έστειλε δυνάμεις στο σημείο για να ενισχύει την έρευνα με στόχο τον εντοπισμό του Rostov-on-Don.

Πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε στο πρακτορείο Novosti, διέψευσε τα δημοσιεύματα δυτικών μέσων τα οποία έκαναν λόγο για εξαφάνιση του ρωσικού υποβρυχίου λέγοντας το υποβρύχιο είναι σε επαφή και εξακολουθεί να εκτελεί κανονικά την αποστολή του, στέλνοντας κανονικά πληροφορίες στην διοίκηση του. Μάλιστα όπως ανέφερε η πηγή η ικανότητα του ρωσικού υποβρυχίου να παραμείνει εκτός ραντάρ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς εδώ και μια βδομάδα οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προσπαθούν να το εντοπίσουν αλλά χωρίς επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα στη Ρωσία, είναι η Ημέρα των Υποβρυχίων και ενώ κανονικά ένα μέρος των υποβρυχίων θα έπρεπε να είναι στον ναύσταθμο της Μαύρης Θάλασσας για τους εορτασμούς, αυτό δεν συνέβη καθώς όλα τα υποβρύχια του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, έξι στον αριθμό, βρίσκονται σε διαφορετικές αποστολές, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο, τόσο για το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, όσο και για όλα τα πολεμικά ναυτικά του κόσμου.

Την αποκάλυψη έκανε ο Διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αντιναύαρχος Ίγκορ Οσίποφ από το Ναύσταθμο της Σεβαστούπολης. Ο Αντιναύαρχος αποκάλυψε πως αν και η ημέρα είναι εορταστική κανέναν από τα έξι υποβρύχια του στόλου της Μαύρης Θάλασσας δεν βρίσκεται στο ναύσταθμο. Ας σημειωθεί ότι η Ρωσία διαθέτει έξι στόλους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr