Αίτημα να γίνει εκταφή στον 79χρονο πατέρα της που σύμφωνα με τους γιατρούς, πέθανε από κορωνοϊό, κατέθεσε η κόρη του μετά από σχετική μήνυση.

Σύμφωνα με την ληξειαρχική πράξη θανάτου του ηλικιωμένου άνδρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Κατερίνης, ο θάνατος του επήλθε από καρδιακή ανακοπή, σήψη και Covid -19.

Η κόρη του αλλά και η οικογένειά του υποστηρίζουν ότι ο 79χρονος πέθανε από ιατρική αμέλεια και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Το μεσημέρι της Πέμπτης, οι αρχές προχώρησαν στην εκταφή του 79χρονου και θα προχωρήσουν σε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής και ιστολογικών εξετάσεων.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος
Μιλώντας στο Thesstoday.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας αναφέρει: «Πρόκεται για έγκριση εκταφής σε άτομο το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο Κατερίνης λόγω covid και το οποίο απεβίωσε όπως αναφέρεται στη ληξειαρχική πράξη θανάτου του νοσοκομείου από καρδιακή ανακοπή, σήψη και covid. Κατόπιν πληροφοριών των συγγενών όμως ο θάνατος δεν προήλθε από τον covid αλλά από ιατρική αμέλεια και γι’ αυτό κατατέθηκε μήνυση με αίτημα εκταφής. Κατέστη δυνατή η εκταφή διότι ο εισαγγελέας Πιερίας ζήτησε, μέσω της αστυνομίας, να παραληφθεί και να του παραδοθεί από το νοσοκομείο ο ιατρικός φάκελος του αποβιώσαντος κάτι το οποίο έγινε εντός μερικών ωρών» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Εν συνεχεία έδωσε εντολή για εκταφή και διενέργεια νεκτροψίας – νεκροτομής. Στη μήνυση τονίσαμε και έγινε αποδεκτό ότι ο ιός 3 μέρες μετά το θάνατο νεκροποιείται και ότι είναι δυνατό να ληφθεί επίχρισμα από το φάρυγγα ή από τη μύτη του νεκρού ο οποίος απεβίωσε μερικές μέρες πριν να διαπιστωθεί ότι είναι αρνητικός στον ιό του covid και στη συνέχεια να μπορέσουν οι ιατροδικαστές να προχωρήσουν στη νεκροψία- νεκρoτομή» δήλωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr