Οι Τούρκοι επιχείρησαν να μεταφέρουν αλλοδαπούς παράτυπους μετανάστες στην Λέσβο.

Μετά από ένα θρίλερ που κράτησε για πάνω από 9 ώρες οι τούρκικες αρχές μάζεψαν την βάρκα με τους 67 περίπου αλλοδαπούς και τους επέστρεψαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία βάρκα με 67 αλλοδαποί συμπεριλαμβανομένων και αρκετών παιδιών, βρισκόταν στο νερό για περισσότερες από 9 ώρες στη Λέσβο, στην οριογραμμή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών συνόρων στη Μυτιλήνη.

Όπως ανάρτησε το μεσημέρι η ΜΚΟ Watch The Med – Alarmphone τελικά οι τούρκικες ακταιωροί αναγκάστηκαν να συνοδέψουν τους αλλοδαπούς πίσω στα Τουρκικά παράλια μετά από διαβουλεύσεις με τα αρμόδια υπουργεία, καθώς όπως αναφέρουν πήγες του λιμενικού η βάρκα ήταν εντός τούρκικων υδάτων και όχι στα ελληνικά όπως αναφέρει επανειλημμένα η ΜΚΟ Alarmphone.

Η εν λόγο ΜΚΟ μάλιστα επικαλείται πηγές της Τουρκίας που λένε ότι «οι τουρκικές αρχές τους επιβεβαίωσαν ότι έχουν πάρει μετανάστες. Η τελευταία θέση του συγκροτήματος ήταν ξεκάθαρα στα ελληνικά νερά! Οι επιζώντες επιβεβαίωσαν επίσης την επιστροφή τους στην Τουρκία. Καταδικάζουμε αυτές τις συστηματικές πρακτικές μη βοήθειας από τις ελληνικές αρχές».

Πηγή: europost.gr