Ξεκινά η έρευνα σε βάθος για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα. Τα κοριτσάκια της οικογένειας, έχασαν την ζωή τους με διαφορά λίγων μηνών γεννώντας απορίες και προβληματισμούς στην ιατρική κοινότητα, σκορπώντας θλίψη στους γονείς αλλά και την κοινωνία.

Στα ερωτήματα θα απαντήσουν 15 γιατροί που έχουν γνώση των περιστατικών, ανάμεσα τους και 7 ιατροδικαστές. Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα από το τμήμα Ανθρωποκτονιών Αθήνας καθώς οι μικρές πέθαναν με διαφορά λίγων μηνών από διαφορετικά, όπως φαίνεται, αίτια. Αυτό κρίνεται πολύ παράξενο από τους ειδικούς. Η 4χρονη Μαλένα πέθανε το 2019, η λίγων μηνών Ίριδα το 2019, και πριν από λίγες μέρες έχασε τη ζωή της και η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Παρότι οι Αρχές είναι στο σκοτάδι – μιας και οι τρεις θάνατοι θεωρούνται ανεξήγητοι, αφού οι ιατροδικαστές δεν έχουν κατορθώσει να βρουν την αιτία κατά περίπτωση – κομβικό ρόλο στο να περάσει ο φάκελος στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έπαιξε το γεγονός ότι και τα τρία παιδιά πέθαναν ενώ νοσηλεύονταν, την ώρα που απουσίαζαν γιατροί και νοσοκόμες.

Την ίδια ώρα, οι γονείς των τριών κοριτσιών σήμερα είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τους δικηγόρους τους για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η μητέρα σε πρόσφατη συνέντευξη της σε τοπικό μέσο, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν… Δηλαδή η Ιριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας».

Το ξέσπασμα της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών

Η τοποθέτηση γιατρών στο θέμα του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, που, όμως, δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά, μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, ιατροδικαστής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Αγγελική Τσιόλα.
Στην ανακοίνωσή της η κ. Τσιόλα αναφέρει αναλυτικά: «Σχετικά με την περίπτωση η οποία συζητείται εντόνως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορά στην ιατροδικαστική διερεύνηση των περιστατικών των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, και με απόλυτο σεβασμό τόσο στην οικογένεια που πενθεί όσο και στις Προανακριτικές και Ανακριτικές Αρχές, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

Τη στιγμή που οι προανακριτικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, η οποιαδήποτε τοποθέτηση επί του θέματος ιατρών, που δεν έχουν ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα περιστατικά -πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων, ιδιώτες Ιατροδικαστές οι οποίοι τοποθετούνται, χρησιμοποιωντας τίτλους Προέδρων – Αντιπροέδρων – Γραμματέων κ.ο.κ- μόνο σύγχυση μπορεί να επιφέρει, αλλά και δημιουργία εντυπώσεων με απότοκη παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Άλλωστε, απάδει της επιστημονικής λογικής και των Αρχών της Δεοντολογίας Ιδιώτες Ιατροδικαστές να εκφέρουν άποψη, καθόσον είναι τοις πάσι γνωστό ότι το σύνολο των ιατροδικαστικών πράξεων στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες, στα Πανεπιστημιακά και στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας».

Πηγή: europost.gr