Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέστρεψε αεροπορικώς στην Τουρκία νωρίς σήμερα το πρωί, αντί να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Τουρκική Προεδρία δεν έδωσε καμία επίσημη εξήγηση για την απρόσμενη επιστροφή του αρχηγού του κράτους, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί είπε πως υπήρχαν προβλήματα με το πρωτόκολλο όσον αφορά τη συμμετοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο, χωρίς να δώσει καμιά άλλη λεπτομέρεια.

Τη μοναδική γραπτή τοποθέτηση της συνόδου θα κάνει ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Κίνας, ο Σι Τζινπίνγκ, θα είναι ο μοναδικός που θα απευθύνει γραπτώς μήνυμα στους άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ.

Η τοποθέτηση του κ. Σι θα αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπο της COP26 σήμερα, αφού απευθύνουν ομιλίες άλλοι ηγέτες, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr