Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές από τις 24 Αυγούστου, όταν και εξαφανίστηκε η 14χρονη Ραφαηλία στην Ξάνθη. Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό της ανήλικης, ενώ μαρτυρίες από το συγγενικό της περιβάλλον, ρίχνουν φως στην υπόθεση.

– Advertisement –

Ο θείος της 14χρονης μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι «στις 24 Αυγούστου, ζήτησε χρήματα από τη γιαγιά της να πάει να φάει κάτι. Η γιαγιά της, της είπε πάμε μαζί και η μικρή της είπε, “κατεβαίνω κι έλα”. Μέχρι να κατέβει η γιαγιά η Ραφαηλία είχε γίνει… καπνός».

«Γνωρίζουμε ότι είχε μία σχέση και είχε χωρίσει πριν από λίγο καιρό. Εκεί επικεντρωνόμαστε. Μέχρι και την περασμένη Τετάρτη είχαμε επικοινωνία, μέσω τρίτων, είχαμε μια επικοινωνία και μας είπε στο τηλέφωνο πως είναι καλά, αλλά όχι που βρίσκεται. Ο φίλος της είναι 21ος ετών», πρόσθεσε ο Αθανάσιος Ελευθεριάδης.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας έκανε λόγο για απαγωγή της ανήλικης. «Έχει απαχθεί. Δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκεται εκτός στέγης. Δυστυχώς ο νόμος και στο άρθρο περί αρπαγής ανηλίκου και των γενετήσιων πράξεων σε ανήλικο, δεν θέτει το όριο ψηλά. Βάζει το όριο ως προς τον διαχωρισμό μεταξύ πλημμελήματος και κακουργήματος στα 14 έτη, που είναι πολύ μικρό. Δυσχεραίνει πολύ τις έρευνες, αλλά και τον τρόπο κάτω από τον οποίο θα αντιμετωπιστεί αυτός που την έχει (σ.σ.: ο 21χρονος)» τονίζει η Μαρίνα Παυλίδου.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr