Σε θρίλερ εξελίσσεται η προγραμματισμένη επίσκεψη των Ρώσων Λαβρόφ και Σοϊγκού στην Κωνσταντινούπολη, η οποία αιφνιδίως ακυρώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τουρκικής πλευράς.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα ρωσικό VIP αεροσκάφος τύπου Tupolev Tu-204-300 καταγράφηκε να γυρίζει πίσω στη Ρωσία, ενώ είχε κατεύθυνση προς Τουρκία, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Δημοσιεύματα στην Τουρκία, χωρίς προς το παρόν να έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος αυτό ενδεχομένως να επέβαιναν οι Ρώσοι υπουργοί. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού αναμένονταν να καταφτάσουν σήμερα το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη για συνομιλίες με τους Τούρκους ομολόγους τους, ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών η επίσκεψη αυτή ακυρώθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους(επισήμως, καθώς τα ανοιχτά ζητήματα Συρίας και Λιβύης φαίνεται να κρύβονται πίσω από αυτή την κίνηση της Άγκυρας).

«Μόλις ανακοινώθηκε η ακύρωση της επίσκεψης των υπουργών ένα αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα εθεάθη να αλλάζει ρότα και να επιστρέφει. Το αεροσκάφος λίγο μετά προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση της Σεβαστούπολης. Αλλά ποιος επέβαινε στο αεροσκάφος δεν είναι γνωστό», μεταδίδουν ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συνομιλίες αφορούσαν στο μέλλον της Λιβύης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα της βόρειας Αφρικής και την επικράτηση, όπως φαίνεται, της κυβέρνησης του Σαράτζ, έναντι του στρατάρχη Χαφτάρ στην εμφύλια πολεμική σύρραξη.

Πηγή: europost.gr