Στην προμήθεια χιλιάδων νέων δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και αλεξίσφαιρων γιλέκων προχωράει η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την αντιμετώπιση ενδεχόμενου νέου κύματος εισροής παράνομων μεταναστών από την Τουρκία.

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ ενέκρινε τη δέσμευση του ποσού των 2,180 εκατομμυρίων ευρώ, για την αγορά των υλικών που θα καταλήξουν στον Έβρο. «Προμήθεια δακρυγόνων χειροβομβίδων διαφόρων τύπων CS 519-9230 CS 8230 ή ισοδύναμο Κόνεως 514-GL-311 προς κάλυψη εκτάκτων και απρόβλεπτων αναγκών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες έχουν επιφορτισθεί με την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και ιδιαίτερα αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια».

Στον απόηχο των τουρκικών απειλών περί νέου κύματος παράνομων μεταναστών μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκονται σε εξέλιξη και οι εργασίες για την επέκταση του φράκτη στη μεθοριακή γραμμή. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μες στους επόμενους μήνες, τη στιγμή που συνεχίζονται και οι εργασίες συντήρησης που λαμβάνουν χώρα στα πλωτά μέσα επιτήρησης των συνόρων.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, από την πλευρά της, προχώρησε πρόσφατα στην επισκευή επτά ξύλινων βαρκών ποταμού, δεκαεφτά εξωλέμβιων μηχανών κι ενός ταχύπλοου σκάφους, ενώ υπήρξε απόφαση και για την αγορά ακόμα δύο σκαφών ποταμού, με εξωλέμβιες μηχανές, καθώς και για τη μίσθωση επτά οχημάτων τύπου SUV.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κλείσει τα σύνορα από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν χιλιάδες αλλοδαποί επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος, με τη βοήθεια της Τουρκίας, η οποία τους εφοδίασε με δακρυγόνα και άλλα αντικείμενα για να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας μας.

Πηγή: europost.gr