Το βίντεο ντοκουμέντο που έρχεται στο φως ης δημοσιότητας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο «χτυπάει» η θηλυκή συμμορία διαρρηκτών στις γειτονιές των νοτίων προαστίων.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση ωστόσο είναι ότι ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας βρίσκεται και μια εγκυμονούσα, ο ρόλος της οποίας είναι να ανιχνεύει κινήσεις και θορύβους εντός των διαμερισμάτων. Αν διαπιστώσει ότι το διαμέρισμα που έχει βάλει στόχο, είναι άδειο, τότε το σχέδιο περνάει στη φάση Β και με την βοήθεια μιας πλαστικής κάρτας επιχειρεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας να εισβάλουν αναζητώντας χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.

Ωστόσο στη προκειμένη περίπτωση, η συμμορία των διαρρηκτών λογάριαζε χωρίς το «έξυπνο κουδούνι»
που είχε τοποθετήσει ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος τυγχάνει να εργάζεται ως εμπορικός ακόλουθος σε πρεσβεία ξένου κράτους στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο γκάτζετ έχει τη δυνατότητα, όταν κάποιος χτυπάει το κουδούνι, να αποστέλει αυτόματα sms στο κινητό του ενοίκου, ειδοποιώντας τον ότι κάποιος βρίσκεται έξω από τη πόρτα. Την χρονική στιγμή που οι διαρρήκτες προσπάθησαν να ανιχνεύσουν κινήσεις μέσα στο διαμέρισμα , εκείνος βρισκόταν στην πρεσβεία όπου εργάζεται.

«Μου ήρθε μήνυμα στο κινητό ότι κάποιος είναι στη πόρτα του σπιτιού μου» λέει ο ένοικος ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. « Ανοιγω την θυροτηλεόραση και βλέπω τις γυναίκες να προσπαθούν με μια πλαστική κάρτα να ανοίξουν το διαμέρισμα. Οι κινήσεις τους από το σύστημα που έχω τοποθετήσει στην είσοδο καταγράφονταν πέντε δευτερόλεπτα πριν, γι’ αυτό και βλέπετε στο βίντεο τα μέλη της συμμορίας να κατεβαίνουν από τις σκάλες. Είχαν προσπαθήσει να μπουν από την ταράτσα στα μπαλκόνια, όμως η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Πρώτα κάλεσα την ηλικιωμένη γειτόνισσα, να μην ανοίξει την πόρτα, γιατί φοβήθηκα ότι θα κατάφερναν να μπουν μέσα πριν έρθει η αστυνομία,μετά τον διαχειριστή να ειδοποιήσει όλους τα ενοίκους και των 28 διαμερισμάτων για την παρουσία διαρρηκτών εντός της πολυκατοικίας. Κι αμέσως μετά την Άμεση Δράση. Βλέποντας όμως ότι οι γυναίκες διαρρήκτες επιμένουν να μπουν μέσα ενώ γνωρίζουν ότι μέσα βρίσκεται άνθρωπος, αποφάσισε ότι προτιμότερο είναι να τους τρομάξω για να προστατεύσω την ηλικιωμένη γυναίκα. Δεν τους είπα φυσικά ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία αλλά τους απείλησα ότι θα το κάνω, ώστε να πάψουν να προσπαθούν να εισβάλλουν στο διαμέρισμα τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη ομάδα είχε «χτυπήσει» νωρίτερα σε άλλη πολυκατοικία επί της οδού Πρωταίως, καταφέρνοντας να «αδειάσουν» πολλά διαμερίσματα.

Το βίντεο που κατέγραψε «το έξυπνο κουδούνι» βοήθησε τους ενοίκους της άλλης πολυκατοικίας να ταυτοποιήσουν τα μέλη της συμμορίας.

Πηγή-Βίντεο: protothema.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr