Οι εικόνες των πάρτι σε τουαλέτες και των ανθρώπων που αγνόησαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού προκάλεσαν την οργή του Νίκου Καπραβέλου, διευθυντή στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου». Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο Open δήλωσε: «Θρηνούμε νεκρούς, χάνονται συνέχεια άνθρωποι. Αυτό δεν είναι λεβεντιά. Είναι λεβεντοκόπανοι, όπως έλεγε και ο παππούς μου!».

«Ο τρόμος ο δικός μου είναι η μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» είπε ο κ. Καπραβέλος και συνέχισε: «Δεν θα υπάρχουν νοσοκομεία, θα κλείσουν τα νοσοκομεία». Παράλληλα τόνισε πως και οι 48 ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» είναι κατειλημμένες από περιστατικά COVID, ενώ πλέον λιγοστεύει το προσωπικό λόγω της επέλασης και της υψηλής μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο κ,. Καπραβέλος έκανε λόγο και πάλι για υποχρεωτικό εμβολιασμό ενώ εμφανίστηκα υπέρ της παράτασης του ανοίγματος των σχολείων, μέχρι «να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτή η πίεση των κρουσμάτων» σε νοσηρότητα και νοσηλείες, όπως είπε.

Αναφορικά με την περίπτωση της 16χρονης που διασωληνώθηκε, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι «ανταποκρίνεται στη θεραπεία», αλλά «ο δρόμος είναι μακρύς».

Πάρτι στις τουαλέτες

Βραβείο ανευθυνότητας διεκδικεί μια ομάδα ατόμων που παρά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού και τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έστησαν… πάρτι μέσα σε τουαλέτες μεγάλου μαγαζιού στη Θεσσαλονίκη.

Το σχετικό βίντεο ανέβηκε από συνδιοργανωτή της παράνομης εκδήλωσης στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok και στη συνέχεια αναπαραχθηκε από άλλους χρηστες του Twitter συγκεντρώνοντας δεκάδες επικριτικά σχόλια.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε στο κατάστημα διασκέδασης στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης, που έκανε κορωνοπάρτι στο υπόγειο, στον προθάλαμο για τις τουαλέτες.

Συγκεκριμένα, ένας 27χρονος ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με νεαρούς να διασκεδάζουν χορεύοντας και χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις. Ως εκ τούτου, ο ίδιος συνελήφθη, όπως επίσης και η 22χρονη υπεύθυνη του καταστήματος, το οποίο το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έμοιαζε κλειστό αλλά λειτουργούσε κανονικά με μουσική και εξυπηρετούσε τους πελάτες στο υπόγειο.

Το ποτό ρέει άφθονο, η μουσική ακούγεται στη διαπασών και το κέφι είναι στο κόκκινο. “Σας γλεντάμε όλους… μια κανονική Πρωτοχρονιά!” γράφει στη λεζάντα ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο στο TikTok και μετά έγινε η διανομή του στο Twitter.

Πηγή: europost.gr