Η Γιώτα Φέστα Στο Νέο Ρόλο Της Στην Παράσταση Outro


Η Γιώτα Φέστα αυτή την περίοδο εμφανίζεται στην παράσταση «OUTRO», του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου, που φιλοξενείται στο θέατρο ΠΛΥΦΑ. Το έργο εστιάζει στις οικογενειακές σχέσεις και την επίδραση της κοινωνικής αποδοχής. Η ηθοποιός ενσαρκώνει την μητέρα μιας δυσλειτουργικής οικογένειας, ενώ το Γιώργο Καραμίχο υποδύεται τον γιο που επιστρέφει για να αντιμετωπίσει τα δικά του εσωτερικά ζητήματα.

Η Γιώτα Φέστα μίλησε στο Newsbeast.gr για την παράσταση και τις εμπειρίες της. Ξεχώρισε τη σημαντική ανάγκη επικοινωνίας ανάμεσα στους χαρακτήρες της παράστασης, τονίζοντας ότι το έργο δεν ασχολείται αποκλειστικά με την ομοφυλοφιλία του γιου, αλλά με τη γενικότερη δυναμική των οικογενειακών σχέσεων. «Ο Λουκάς θέλει να μιλήσει και να κατανοήσει τη μητέρα του, η οποία επίσης αναζητά τη δική της φωνή», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον ρόλο της, τόνισε ότι η μητέρα που υποδύεται κουβαλάει τα βάρη ενός επαρχιακού παρελθόντος και προσπαθεί να διαχειριστεί τις δικές της ανασφάλειες. «Έχω ζήσει σε μια τέτοια οικογένεια και ήθελα να φύγω», είπε, αναγνωρίζοντας τη σύνθεση που κάνει η ίδια με τον χαρακτήρα της.

Η παράσταση πραγματεύεται σοβαρά ζητήματα όπως η συναισθηματική απομόνωση και η δυσλειτουργία στις οικογένειες, κάτι που η ηθοποιός θεωρεί επίκαιρο και για τις αστικές οικογένειες της σύγχρονης Αθήνας. Αναγνωρίζει ότι η σκληρότητα στις σχέσεις μπορεί να προκύψει όταν οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει τη δουλειά τους με τον εαυτό τους, και γι’ αυτό το έργο προσεγγίζει αυτά τα θέματα με ευαισθησία και ειλικρίνεια.

«Η μητέρα μου έχει τις δικές της προκλήσεις και προσπαθεί να κατανοήσει το παιδί της», ανέφερε η Φέστα, προσθέτοντας ότι η πολυπλοκότητα του χαρακτήρα της την ενθουσιάζει. «Βλέπουμε μια γυναίκα που φαίνεται αρχικά απλή και φωτεινή, αλλά στη συνέχεια επιφαίνεται η εσωτερική της σύγκρουση».

Η ηθοποιός περιγράφει τον συνεργατικό και δημιουργικό περιβάλλον που έχει προκύψει στην παραγωγή, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της καλής σχέσης με τους συναδέλφους της. «Η επικοινωνία είναι το κλειδί για να μπορέσεις να αναδείξεις τον ρόλο σου», πρόσθεσε.

Στο τέλος, η Φέστα εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το έργο και τους συνεργάτες της, δίνοντας έμφαση στη σημασία του θεάτρου ως μέσου έκφρασης και καλλιτεχνικής επικοινωνίας. «Το χιούμορ πρέπει να έχει ποιότητα!», κατέληξε, αγγιγοντας ένα θέμα που τηρεί ιδιαίτερη σημασία στην τέχνη.

Πηγή: newsbeast.gr