Χειροπέδες σε έναν άνδρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πέρασαν το Σάββατο ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, καθώς θεωρείται υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι των Στύρων, στον δήμο Καρύστου Ευβοίας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Πρόκειται για ένα 57χρονο αγρότη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πήγε να βάλει μπροστά ένα φορτηγάκι, αλλά από σπίθες που πετάχτηκαν από την εξάτμιση άρπαξαν φωτιά χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Στο μεταξύ, σε ύφεση είναι, πλέον, η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στα Στύρα. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν σε επιφυλακή όλο το βράδυ, καθώς υπήρχαν αναζωπυρώσεις και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τους καπνούς.

«Η εικόνα είναι καλύτερη. Οι συχνές ρίψεις από αέρος αλλά και η τοποθέτηση των δυνάμεων στο έδαφος περιόρισε τη φωτιά σε ένα κύριο μέτωπο στο χωριό Νημποριό που έχει εκκενωθεί» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Κελαϊδίτης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στην περιοχή -σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη- εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν από αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, συμμετείχαν ομάδες εθελοντών, υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα από τους Δήμους και την Περιφέρεια όπως επίσης και μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ η συγκεκριμένη έκταση στην οποία επεκτείνεται τώρα η φωτιά, είχε καεί πάλι πριν από 14 χρόνια, το 2007.

Κατά τα λοιπά, οριοθετημένη είναι η φωτιά που ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό, στον Ασπρόπυργο, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις. Σε ύφεση είναι, επίσης, οι φωτιές σε Ελευσίνα και Βαρνάβα.

Σε ποιές περιοχές υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Περιφέρεια Κρήτης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr