Συναγερμός στον Έβρο με Έλληνα αστυνομικό που πέρασε τα σύνορα και έχει συλληφθεί από τις Τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπαρχιφύλακας είχε μεταβεί χθες από τους Κήπους Έβρου για εκδρομή με την κοπέλα του στην Αδριανούπολη.

Σήμερα, όταν τον αναζήτησαν από την υπηρεσία του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία. Μαζί του συνελήφθη και η γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες. Ο υπαρχιφύλακας είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινείτο σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου κοντά στο ποτάμι και σήμερα πέρασε αυτόφωρο.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο υπαρχιφύλακας κρατείται για τελωνειακές παραβάσεις.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο» επίσημη ενημέρωση από Τουρκία, η οποία εκκρεμεί.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο αστυνομικός φέρεται να «εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και συνελήφθη μαζί με την κοπέλα του από άνδρες της χωροφυλακής».
Παράλληλα, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αναφέρουν πως έχουν κατασχεθεί και ερευνώνται τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την τοπική εισαγγελία.

Οι Τουρκικές Αρχές που τον εντόπισαν τον συνέλαβαν αμέσως. Ο ένστολος κρατείται και όπως λένε οι ίδιες «πηγές» βρίσκεται σε εξέλιξη ένα διπλωματικό θρίλερ με φόντο τη σύλληψή του η οποία αφορά σε τελωνειακές παραβάσεις.

Πηγή: europost.gr