Μπορεί οι Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν θωρακιστεί από την επέλαση του κορωνοϊού, έχοντας καταγράψει ελάχιστα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, ωστόσο, φαίνεται πως η Covid-19 κατάφερε να πλήξει μία Ελληνική φρεγάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 10 μέλη του πληρώματος έχουν νοσήσει και έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία τις δύο τελευταίες ημέρες στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

Η φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» έδεσε στο λιμάνι της Σούδας προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να διενεργηθούν τεστ σε όλα τα μέλη.

Το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο τέθηκε σε πλήρη ισχύ, ώστε να ιχνηλατηθούν οι επαφές των νοσούντων, αλλά και να αναχαιτιστεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Από τα μέλη που νοσούν δεν υπάρχει καμία απολύτως ανησυχία για την υγεία τους, με τους περισσότερους, μάλιστα, να έχουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα, ενώ το πλοίο επιχειρεί κανονικά πραγματοποιώντας χωρίς προβλήματα την αποστολή του.

Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι τόσο στο Πολεμικό Ναυτικό, όσο και στους υπόλοιπους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, λαμβάνονται αυστηρότατα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα είναι ελάχιστα σε σχέση με το πλήθος των ατόμων που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ταχύτατα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά, το ΓΕΕΘΑ θωράκισε πλοία, ναυστάθμους, αεροδρόμια, στρατόπεδα και στρατιωτικές σχολές προχωρώντας στη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων, ακολουθώντας πάντοτε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων.

Όλα τα στρατόπεδα, οι σχολές και τα φυλάκια απολυμαίνονται συστηματικά ενώ τα «ύποπτα» κρούσματα απομονώνονται αμέσως και μπαίνουν σε καραντίνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr