Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα) έξω από το Καπιτώλιο για μια «εξωτερική πηγή ασφαλείας».

Αρχικές αναφορές ήθελαν δύο αστυνομικούς της ασφάλειας του Καπιτωλίου να τραυματίζονται έξω από το κτίριο, όταν ένα άγνωστο όχημα επιχείρησε να «σπάσει» την ασφάλειά του, πέφτοντας πάνω στις προστατευτικές μπάρες.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την κυκλοφορία στη γύρω περιοχή και «σφράγισαν» το Καπιτώλιο.

Περιγράφοντας το συμβάν στους δημοσιογράφους, η επικεφαλής της Ασφάλειας του Καπιτωλίου, Yogananda Pittman, ανέφερε: «Ο ύποπτος εισέβαλε σε αυτό που χαρακτηρίζουμε ως βόρειο οδόφραγμα του Καπιτωλίου. Ο ύποπτος έριξε το αυτοκίνητό του σε δύο από τους αξιωματικούς μας και έπειτα χτύπησε το φράγμα του βόρειου οδοφράγματος. Ακολούθως, βγήκε από το όχημα με ένα μαχαίρι στο χέρι. Οι αξιωματικοί μας αντέδρασαν, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις εντολές τους. Ο ύποπτος άρχισε να στρέφεται προς τους αξιωματικούς της Αστυνομίας και τότε εκείνοι τον πυροβόλησαν. Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία με τραυματισμούς και ο ένας πέθανε».

Σύμφωνα με την αστυνομική ενημέρωση, το συμβάν δεν συνδέεται με τρομοκρατία, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσινγκτον τόνισε πως δεν υπάρχει, πλέον, ένδειξη για για εξελισσόμενη απειλή.

«Κάποιος έριξε ένα όχημα σε δύο αξιωματικούς» στο σημείο ελέγχου στη Λεωφόρο Συντάγματος λίγο μετά τη 1 μ.μ. την Παρασκευή, δήλωσε αρχικά η αστυνομία του Καπιτωλίου. «Ένας ύποπτος είναι υπό κράτηση. Και δύο αξιωματικοί τραυματίστηκαν. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

Βίντεο από τη σκηνή έδειξε ότι ένα μαύρο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες ασφαλείας του Καπιτωλίου. Το συμβάν συνέβη στη βορειοανατολική πλευρά του Καπιτωλίου, μεταξύ του κεντρικού κτιρίου και των γραφείων της Γερουσίας.

Ρεπόρτερ της Washington Post, επικαλούμενος πηγές, ανέφερε ότι ο ύποπτος πυροβολήθηκε τουλάχιστον μια φορά όταν μετά την πρόσκρουση του οχήματος στις μπάρες, βγήκε από αυτό κρατώντας ένα μαχαίρι και κινήθηκε απειλητικά προς τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες του NBC, ο ύποπτος υπέκυψε, τελικά, στα τραύματά του.

Οι υπάλληλοι του Καπιτωλίου παροτρύνθηκαν να απομακρυνθούν από τα παράθυρα και να καλυφθούν, καθώς αξιωματούχοι αντιμετώπιζαν την εξελισσόμενη κατάσταση.

Ένα γραπτό μήνυμα που στάλθηκε σε υπαλλήλους από την Αστυνομία του Καπιτωλίου ανέφερε ότι είχε εντοπιστεί μια «απειλή εξωτερικής ασφάλειας» και ότι άτομα έξω από το ομοσπονδιακό κτίριο έπρεπε να «αναζητήσουν κάλυψη».

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί την πρώτη πραγματική απειλή ασφάλειας, μετά από τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου, όταν πλήθος υποστηρικτών του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε την σύνοδο του Κογκρέσου για την πιστοποίηση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr