Συναγερμός έχει σημάνει από την Τετάρτη στην Ξάνθη, για τον εντοπισμό ενός 21χρονου αγνοούμενου. Ο νεαρός εξαφανίστηκε όταν βούτηξε στα ορμητικά νερά του ποταμού Νέστου και έκτοτε αγνοείται.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο 21χρονος από τη Χρυσούπολη Καβάλας πήγε με 3 φίλους του να κολυμπήσει στον ποταμό Νέστο, στο ύψος της Γαλάνης. Οι 2 νεαροί της παρέας σταμάτησαν στην ταβέρνα που υπάρχει κοντά στο σημείο, ενώ ο 21χρονος με τον άλλο φίλο τους πήγαν για βουτιές.

Ωστόσο, ο 21χρονος βούτηξε από ένα δέντρο που υπάρχει στο σημείο και έπεσε στο ποτάμι, χωρίς όμως να ξαναβγει στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Η παρέα του άρχισε να τον ψάχνει χωρίς αποτέλεσμα.

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και άνδρες της ΕΜΑΚ και ξεκίνησαν οι προσπάθειες εντοπισμού, ακόμα και με τη χρήση κανό από ομάδα εθελοντών.

Σήμερα, Πέμπτη, οι έρευνες συνεχίζονται από νωρίς το πρωί και όλοι καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τον εντοπισμό του νεαρού, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς το ποτάμι στο σημείο είναι βαθύ και τα νερά ορμητικά. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή, απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες νερού από το φράγμα, με αποτέλεσμα η στάθμη του ποταμού να είναι υψηλή.

Ο κ. Τάσος Παπαδημητρίου, θείος του 21χρονου που αγνοείται, καταγγέλει στο newsit.gr πως δεν υπάρχει σωστή οργάνωση στο σημείο: «Εδώ στο σημείο αυτό έρχεται καθημερινά πολύς κόσμος για μπάνιο. Κάθε μέρα γίνεται χαμός. Και οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι υπεύθυνοι εδώ δεν δείχνουν καμία υπευθυνότητα. Το φράγμα που υπάρχει εδώ κατεβάζει πάρα πολύ νερό και κανένας δεν ενημερώνει τον κόσμο να προσέχει ιδιαίτερα. Δεν υπάρχει καν κάποιος ναυαγοσώστης. Αφού ξέρουν ότι και μικροί και μεγάλοι κολυμπούν εδώ και το νερό είναι πολύ και ορμητικό γιατί δεν κάνουν κάτι να ενημερώνουν και να βοηθούν αν χρειαστεί; Είναι ανεύθυνοι. Και αν χρειαστεί θα μιλήσουμε και νομικά για να μην χαθούν άλλες ζωές. Μακάρι το παιδί μας να είναι καλά και απλά να είναι κάπου και προς το παρόν δεν μπορούμε να τον βρούμε. Μακάρι. Το νερό εδώ είναι βαθύ και έτσι όπως έπεσε μέσα έκανε μερικούς στροβιλισμούς και εξαφανίστηκε. Ακόμα και για τους δύτες είναι δύσκολο το νερό εδώ. Ευχόμαστε να βρεθεί σύντομα το παιδί. Οι έρευνες θα συνεχιστούν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr