Συναγερμός έχει σημάνει στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη, καθώς μέσα σε λίγα 24ωρα ανιχνεύτηκαν θετικοί στην Covid-19 δύο παιδαγωγοί και ένα παιδάκι 2,5 ετών.

Ευτυχώς κανένα από τα κρούσματα δεν εμφανίζει πρόβλημα με την υγεία του, ενώ, όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος, Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, από τις δύο δασκάλες που βρέθηκαν θετικές, η μία επέστρεψε από άδεια και μπήκε αμέσως σε καραντίνα σπίτι της, ενώ η άλλη δεν ήταν εμβολιασμένη, οπότε, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η αίθουσα και όσοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν από εκείνη και τα παιδιά που απασχολεί έκλεισαν και απολυμάνθηκαν, ενώ τα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι τους.

Στη συγκεκριμένη αίθουσα ήταν και ένα παιδάκι 2,5 ετών από την κλειστή δομή του Αγίου Στυλιανού (στην οποία φιλοξενούνται συνολικά 18 παιδιά) και το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό το περασμένο Σάββατο. Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ, κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί σε νοσοκομείο, όπου και θα παραμείνει συνολικά 10 μέρες, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ καλά στην υγεία του, χωρίς να εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του παιδικού σταθμού, σήμερα το προσωπικό υποβλήθηκε σε νέα rapid tests, ενώ θα γίνουν και μοριακά, ενώ όλοι οι χώροι του ιδρύματος έχουν απολυμανθεί.

Ανεμβολίαστο το 40% του προσωπικού
Στον «Άγιο Στυλιανό» εργάζονται συνολικά 80 άτομα, αναφέρει ο κ. Τσιαπακίδης, εκ των οποίων το 60% είναι εμβολιασμένα. Αυτήν την εβδομάδα, λόγω των κρουσμάτων, θα υποβληθούν όλοι σε τεστ, εμβολιασμένοι και μη, ενώ στο εξής οι μη εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε δύο rapid tests εβδομαδιαίως, Δευτέρα και Πέμπτη, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν, λόγω του ανοίγματος των σχολείων.

«Εγώ σέβομαι την απόφαση του καθενός να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο. Αλλά υπάρχουν κάποια θέματα. Τα παιδιά. Τα νηπιαγωγεία. Εκεί πρέπει να κρίνει ο καθένας το τι πρέπει να κάνει…», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του «Άγιος Στυλιανός». Όπως εξηγεί ο ίδιος, στην κλειστή δομή φιλοξενούνται 18 παιδιά, 76 στον παιδικό σταθμό, ενώ στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος λειτουργούν και δύο νηπιαγωγεία με συνολικά περίπου 40 παιδάκια. Παράλληλα, κατά την άφιξη και αναχώρηση των παιδιών προσέρχονται πάρα πολλοί γονείς, γεγονός που αναγκάζει το ίδρυμα να λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως ξεχωριστές εισόδους για τον παιδικό σταθμό και τα νηπιαγωγεία και τήρηση πιο αυστηρών πρωτοκόλλων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr