Με… αεροπλάνα και βαπόρια θα καταφθάσουν οι τουρίστες στα μέρη μας τις ερχόμενες εβδομάδες, αλλά οι λαθρομετανάστες φαίνεται να προτιμούν τα… ασθενοφόρα!

Αυτό τουλάχιστον συνέβη στη Θεσπρωτία, στα διόδια της Τύριας, στην Εγνατία Οδό, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας έκαναν σήμα σε ασθενοφόρο ιδιωτικής εταιρείας να σταματήσει για έλεγχο. Στο χώρο όπου βρίσκεται το φορείο, ωστόσο, οι αστυνομικοί αντίκρισαν έκπληκτοι δυο… υγιέστατους αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδο και την παραμονή τους στην Ελλάδα.

Οι αλλοδαποί, όπως και ο οδηγός και ο συνοδηγός του ασθενοφόρου, συνελήφθησαν, με τους τέσσερίς τους να παραπέμπονται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας που άσκησε δίωξη στους δυο Έλληνες για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και στους αλλοδαπούς για παράνομη είσοδο στη χώρα. Το ασθενοφόρο κατασχέθηκε μαζί με πέντε κινητά, ενώ ήδη ερευνάται το ενδεχόμενο οι «διασώστες» να είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος που διακινεί παράτυπους μετανάστες με ασθενοφόρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr