Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε δασική περιοχή στις Σάπες Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού Ποντίων Σαπών, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει κοντά στα σπίτια.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το xronos.gr, η τοπική ενορία έχει ανοίξει τις πόρτες της για να μπει κόσμος. Το ίδιο και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι με τις έδρες τους.

#Live ? Μεγάλη φωτιά αυτή την ώρα στις ΣαπεςΔιαβάστε το ρεπορτάζ εδώ (ανανεώνεται): shorturl.at/lAJX1

Gepostet von Χρόνος Εφημερίδα am Donnerstag, 9. Juli 2020

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, με το πέρασμα της ώρας ενισχύθηκε και αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση 53 πυροσβέστες, 18 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 3 καναντέρ και μηχανήματα ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, όλοι οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή μέρη και γίνεται πραγματικός αγώνας για να διασφαλιστούν όλες οι περιουσίες στον οικισμό Ποντίων Σαπών.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη φωτιά βόρεια των Σαπών ν. Ροδόπης. Επί ποδός η Πυροσβεστική.Διαβάστε εδώ: shorturl.at/lFK89(Βίντεο: Χρήστος Κωνσταντινίδης)

Gepostet von Χρόνος Εφημερίδα am Donnerstag, 9. Juli 2020

Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα 5 μποφόρ και δεν βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.

Επί ποδός στην πρώτη γραμμή βρίσκεται κι ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ενώ πέραν της πυροσβεστικής, στην επιχείρηση συμμετέχουν Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, Δασοφύλακες και εθελοντές. Συνδράμουν και οι γειτονικοί Δήμοι Κομοτηνής και Αρριανών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εστίες της φωτιάς είναι τουλάχιστον πέντε.

Φωτογραφίες: xronos.gr

Πηγή: europost.gr