Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Στρατιωτικού Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκε από το Κέντρο της Πρέβεζας μια βόμβα βάρους ενός τόνου που χρονολογείται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η βόμβα που ερρίφθη κατά την διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης από Ιταλικό αεροπλάνο, εντοπίστηκε στην οδό Μπάλκου, «έπειτα από πληροφορίες που μας παρείχε κάτοικος της περιοχής που έζησε τα γεγονότα και γνώριζε» λέει o αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Πρέβεζας, Κωνσταντίνος Ακρίβης.

«Με τη σειρά μας, καλέσαμε το ΤΕΝΞ του Στρατού, το οποίο βρήκε το βλήμα αεροπορικής επιδρομής σε βάθος τεσσάρων – πέντε μέτρων, το σήκωσε με ιμάντες και στη συνέχεια το μετέφερε στα Γιάννενα, ενώ παράλληλα ακολουθήσαμε όλες τις υποδείξεις ασφαλούς απομάκρυνσης» πρόσθεσε ο κ. Ακρίβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά το διάστημα του πολέμου έγιναν περισσότερες από 100 αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Πρέβεζας, προκαλώντας νεκρούς τραυματίες αλλά και πολλές ζημιές σε κτήρια.

Μάλιστα, ένα από τα κτίρια που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς ήταν το Οθωμανικό τέμενος Εσκί Τζαμί, στο οποίο στεγαζόταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πρέβεζας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr