Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της «λησταρχίνας με τη λευκή ζακέτα». Μιας αδίστακτης γυναίκας που στήνει καρτέρι σε ηλικιωμένες, τις ακολουθεί στην πολυκατοικία και πριν προλάβουν να μπουν στα διαμερίσματα, τους ρίχνει τη ζακέτα στο πρόσωπο, τις κουκουλώνει χρησιμοποιώντας το ρούχο σαν απόχη για να τις σύρει μέσα και να τις ληστέψει.

Τελευταίο θύμα της κακοποιού, μια 76χρονη γυναίκα στην περιοχή του Κορυδαλλού στην οποία η «λησταρχίνα με τη λευκή ζακέτα» επιτέθηκε και μάλιστα φεύγοντας την έσπρωξε από τις σκάλες και κατρακύλησε στο υπόγειο τραυματίζοντας την! Και όλα αυτά, για να της πάρει μια χούφτα ευρώ τα οποία τελικά δεν κατάφερε να αρπάξει.

Ζακέτα-απόχη

Η επίθεση σε βάρος της 76χρονης σημειώθηκε μέρα-μεσημέρι. Ήταν 16:15 όταν η ηλικιωμένη επέστρεφε στο ισόγειο διαμέρισμα της οδού Πόντου. Είχε ανοίξει την πόρτα και πριν προλάβει να μπει μέσα, πετάγεται από πίσω της η λησταρχίνα, της ρίχνει τη λευκή ζακέτα στο πρόσωπο και αφού την κουκουλώσει, στη συνέχεια τη χρησιμοποιεί σαν απόχη και σέρνει μέσα στο σπίτι. Την πετάει σε έναν καναπέ και τη διατάζει να της πει που έχει χρήματα και χρυσαφικά. Η γυναίκα της λέει ότι μέσα στο υπνοδωμάτιο υπάρχουν σε ένα κομοδίνο 200 ευρώ. Η λησταρχίνα κατευθύνεται στο σημείο και τότε η 76χρονη βρίσκει την ευκαιρία, σύρεται αθόρυβα κουκουλωμένη με τη ζακέτα, βγαίνει από το διαμέρισμα και αρχίζει να καλεί σε βοήθεια.

Αμέσως βγαίνουν οι ένοικοι να δουν τι έχει συμβεί και η λησταρχίνα χωρίς να καταφέρει να πάρει τα 200 ευρώ, πετάγεται από το σπίτι και φεύγοντας σπρώχνει την ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει από τις σκάλες στο υπόγειο και να τραυματιστεί.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ η λευκή ζακέτα

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορυδαλλού που διερευνούν την υπόθεση με βάση την περιγραφή της 76χρονης σκιαγραφούν το προφίλ της λησταρχίνας που σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος φορούσε κουκούλα και γάντια μιας χρήσεως ενώ η λευκή ζακέτα που χρησιμοποιεί ως απόχη και έκανε το λάθος να αφήσει πίσω της ίσως την ξεσκεπάσει. Το ρούχο έχει οδηγηθεί για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ όπου θα αναζητηθούν ίχνη DNA και αποτυπώματα προκειμένου να την εντοπίσουν και να βάλουν φρένο στη δράση της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr