Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι αρχές λόγω των επιθέσεων σε αστυνομικούς και σε αστυνομικά τμήματα από αλληλέγγυους στο καταδικασμένο τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Καθημερινά το τελευταίο διάστημα καταγράφονται επιθέσεις που θέτουν πολλές φορές σε κίνδυνο τους αστυνομικούς που είτε βρίσκονται έξω από αστυνομικά τμήματα είτε περιπολούν.

Χθες το βράδυ σήμανε συναγερμός στο επιτελείο της αστυνομίας, όταν αστυνομικός ενημέρωσε ότι συγκεντρωμένα άτομα στου Ζωγράφου και συγκεκριμένα στην οδό Ούλωφ Πάλμε, σταματούσαν αυτοκίνητα, ζητώντας από τους επιβάτες τις ταυτότητές τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αστυνομικούς.

Όταν στην περιοχή μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τα περίπου 100 άτομα μπήκαν μέσα στην εστία.

Στη ΓΑΔΑ επικρατεί συναγερμός με τους επικεφαλής να εκφράχζουν φόβους για επίθεση σε αστυνομικό στόχο. Οι πλέον «ευάλωτοι» είναι οι αστυνομικοί που κάνουν ελέγχους σε αυτοκίνητα για κορωνοϊό. Για αυτό το λόγο, οι οδηγίες είναι να πραγματοποιούν ελέγχους με συνοπτικές διαδικασίες και να μην παραμένουν για αρκετή ώρα στο ίδιο σημείο.

Σημειώνεται ότι έλεγχοι για κορωνοϊό πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο από 10.500 αστυνομικούς σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην Αθήνα ελέγχους κάνουν 4.500 αστυνομικοί.

Μαυροειδάκος: Κίνδυνος να έχουμε νεκρό αστυνομικό

Για κίνδυνο έξαρσης της βίας, και τρομοκρατικής ενέργειας με θύμα αστυνομικό προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο ΓΓ. των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

«Το κλίμα είναι βαρύ, μην έχουμε νεκρό αστυνομικό» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοια άτομα, επαγγελματίες είμαστε» ξεκαθάρισε όμως.

«Κάποιοι θέλουν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα αστυνομικού νομίζοντας ότι κάνουν επανάσταση, φαίνεται και στην επίθεση στο ΑΤ Καισαριανής» τόνισε ο ΓΓ. των Ειδικών Φρουρών.

«Μας ανησυχεί τυχόν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δε φοβόμαστε θρασύδειλα άτομα που χτυπάνε και μπαίνουν στο λαγούμι τους. Πάνω από 1000 άτομα νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση, ανησυχούμε μήπως έχουμε έξαρση»
εξήγησε.

Για τους ελέγχους στοιχείων σε αυτοκίνητα από αναρχικούς το βράδυ της Δευτέρας στου Ζωγράφου, ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε ότι παρόμοιο περιστατικό έγινε και στο Βύρωνα. «Σκεφτείτε να ήταν συνάδελφος μου με την οικογένεια του μέσα σε ένα από αυτά τα αυτοκίνητα. Ζητούσαν στοιχεία, ταυτότητες. Είναι εικόνες ντροπής για κράτος δικαίου», σημείωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr