Συναγερμός έχει σημάνει στους υγειονομικούς καθώς όλο και περισσότερα παιδιά νοσούν βαριά από τις επιπλοκές του κορωνοϊού και χρειάζονται νοσηλεία στη ΜΕΘ, ενώ δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις οι γιατροί δεν καταφέρνουν να τα κρατήσουν στη ζωή. Στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας νοσηλεύονταν 88 παιδιά, ενώ αυτή τη στιγμή δύο νεογνά νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα δύο μωρά δεν είναι διασωληνωμένα, αλλά έχουν μεταφερθεί στην Εντατική για προληπτικούς λόγους και για να είναι περισσότερο ασφαλή. Σε κάθε περίπτωση η ανησυχία των ειδικών είναι μεγάλη, με τον Παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη να δηλώνει στο OPEN το πρωί της Πέμπτης ότι 2% ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με κορωνοϊό είναι παιδιά.

Βρέφος 2 μηνών πέθανε από κορωνοϊό
Ένας μόλις 52 ημερών βρέφος έφυγε από τη ζωή στη Θεσσαλονίκη από επιπλοκές της πανδημίας του κορωνοϊού. Το μωρό νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Πρόκειται για κοριτσάκι το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο με κορωνοϊό μόλις εννέα μέρες μετά τη γέννησή του.

Αρχικά νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειασθεί η διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ νεογνών του «Ιπποκράτειου», όπου και παρέμεινε περίπου για 30 ημέρες.

Με μυοκαρδίτιδα και αναπνευστική ανεπάρκεια 15χρονος σε ΜΕΘ στην Κρήτη

Την ίδια ώρα με μυοκαρδίτιδα και αναπνευστική ανεπάρκεια νοσηλέυεται στην ΜΕΘ του πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ηρακλείου ένας 15χρονος που μολύνθηκε από Όμικρον παρόλο που έχει κάνει δύο δόσεις εμβολίου και δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας.

Πηγή: europost.gr