Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Νυμφαία, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί επί ποδός είναι όλος ο μηχανισμός. Στο σημείο που βρίσκεται μεταξύ Καρυδιάς και Πανδρόσου, σε δασική και ημιδασική έκταση, έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, προσπαθώντας να περιορίσει τις φλόγες προτού πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχει και ο στρατός. Επίσης συνδράμουν Αντιπεριφέρεια, Δήμος κι εθελοντές, ενώ έχουν ξεκινήσει και ρίψεις με εναέρια μέσα. Η κυκλοφορία στο δρόμο έχει διακοπεί.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Εξετάζεται προληπτική εκκένωση δύο οικισμών. Η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη: «Σύμφωνα με την Πυροσβεστικη υπηρεσία Κομοτηνής μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Πάνδροσος Καρυδιά. Σε τηλεφωνική επικοινωνια που είχα με τον υπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζήτησα την έγκριση και άμεση παρέμβαση με εναέρια κατασβεστικά μέσα η οποία είναι καθοδόν. (2 πετζετέλ από Καβάλα- χρυσούπόλη, ένα canadair Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από Αλεξανδρούπολη) Εξετάζεται προληπτικά η εκκένωση των οικισμών. Θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι μετακινήσεις αυτές τις ώρες».

Ενημέρωση για την πορεία της πυρκαγιάς και τα μέσα που επιχειρούν σε αυτή έκανε με tweet του το Πυροσβεστικό Σώμα: «Στην #πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Νυμφαίας Κομοτηνής επιχειρούν 66 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 1 Ε/Π και 3 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr