Δύσκολες ώρες περνούν οι πυροσβέστες που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς που έχει ξεσπάσει σε διάφορα μέρη της χώρας μας. Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί, που πέφτουν σαν ήρωες μέσα στις φλόγες για να σώσουν ότι σώζεται, φαίνεται πως ήρθαν αντιμέτωποι και με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο πυροσβεστικών υπαλλήλων Δημήτρης Σταθόπουλος, εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε πυροσβέστες που επιχειρούν να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα.

Αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων τόνισε πως δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες «αλλά εμένα με παίρνουν οι συνάδελφοί μου ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μου αναφέρουν ότι έχουν περιπτώσεις», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, τονίζοντας πως είναι αναμενόμενο, στατιστικά, να έχουμε κρούσματα όταν «από τις 3 Αυγούστου μέχρι και σήμερα μετακινούνται καθημερινά από τον ελλαδικό χώρο στις μεγάλες πυρκαγιές τουλάχιστον, Πύργο, Αχαΐα, Ηλεία, Αρκαδία, Αττική και Εύβοια», σχολιάζοντας πως την ώρα της μάχης με την φωτιά δεν μπορείς να τηρηθεί το πρωτόκολλο.

Παρόλα αυτά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των μολύνσεων, εκείνος ωστόσο γνωρίζει «10 άτομα σε όλη τη χώρα».

Συγκεκριμένα, «βρέθηκαν στον σταθμό όταν έκανα βάρδια δύο συνάδελφοί μου θετικοί. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε και ακολουθούμε τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Υπηρεσίας»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr