Πυρά εκτοξεύθηκαν εναντίον ιταλικού μεταγωγικού αεροσκάφους σήμερα, Πέμπτη, καθώς έφευγε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με όσα ανέφερε πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας. Το αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές κατά το συμβάν, πρόσθεσε η πηγή, μετέδωσε το Reuters.

Ιταλός δημοσιογράφος που επέβαινε στην πτήση δήλωσε στο Sky 24 TG πως το αεροσκάφος μετέφερε σχεδόν 100 Αφγανούς πολίτες όταν δέχθηκε πυρά μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του.

Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι τα πυρά δεν είχαν στόχο το ιταλικό αεροσκάφος στην Καμπούλ αλλά μάλλον στόχος ήταν να διαλυθεί το πλήθος κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Προ ολίγου, το αμερικανικό Πεντάγωνο έκανε λόγο για ρίψη πυρών αλλά και για έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Ο εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ είπε πως δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, ως προς την ύπαρξη τραυματιών.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, μετά από αίτημα των αμερικανικών δυνάμεων, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Δανία διέκοψαν, από σήμερα, τις πτήσεις απομάκρυνσης πολιτών από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, κάνοντας λόγο για μια «οδυνηρή στιγμή». Διακοπή των επιχειρήσεων εκκένωσης ανακοίνωσε και ο Καναδάς.

Νωρίτερα, η Βρετανία και η Γερμανία επικαλέστηκαν πληροφορίες για κίνδυνο ακόμη και για τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr