Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές ύστερα από τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το larissanet, πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα. Η κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ένα από τα τρία κρούσματα κορωνοϊού ήταν καλεσμένος σε γάμο που τελέστηκε στην περιοχή, με συνέπεια να υπάρχει ανησυχία σχετικά με την πιθανή διασπορά του ιού. Αποτελέσματα από τη διαδικασία ιχνηλάτησης αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα από αύριο, όπως αναφέρει το onlarissa.

διαφ.

Να σημειωθεί πως κατόπιν εντολής της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε και απολύμανση στους χώρους του, μετά και το θετικό δείγμα σε ειδικευόμενη.

Γάμοι-εστίες κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι τρεις γάμοι, που έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Σέρρες τις προηγούμενες ημέρες, αποτέλεσαν εστίες κορωνοϊού.

διαφ.

Σύμφωνα με τον χάρτη του κορωνοϊού, εννέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Εβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη. Οπως μετέδωσε το evros-news, θετική στον ιό βρέθηκε μια κοπέλα, η οποία παρέστη στον γάμο φιλικού της ζευγαριού. Η κοπέλα μετά το Μυστήριο δεν αισθανόταν καλά και πήγε σπίτι της. Τελικά, πήγε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για το τεστ Covid-19 και τα αποτελέσματα το απόγευμα βγήκαν θετικά. Αμεσα ενημέρωσε τους ανθρώπους που ήρθε σε επαφή και τουλάχιστον 20 άτομα έδωσαν δείγμα.

Ανησυχία υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη, καθώς όσο περνούν οι ημέρες τα κρούσματα, που συνδέονται με γάμο στη συμπρωτεύουσα, αυξάνονται. Τα πρώτα άτομα παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα την Τρίτη, λίγες ημέρες μετά τον γάμο, και λίγες ώρες αργότερα βγήκαν θετικά σε κορωνοϊό, ενώ μία ημέρα μετά ομάδα καλεσμένων έσπευσε να υποβληθεί σε τεστ. Αρχικά, από τα 12 άτομα που ελέγχθησαν, τα 10 ήταν θετικά και όσο περνούν οι μέρες τα κρούσματα αυξάνονται, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί έως τώρα 21, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο γαμπρός, η νύφη, η μητέρα του γαμπρού και ο dj.

Παρόμοια περίπτωση και στις Σέρρες, καθώς, σύμφωνα με το rthess, αδελφός του γαμπρού και δύο ξαδέλφια τους από την Αθήνα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πηγή: europost.gr