Οργανωμένη διακίνηση πλαστών βεβαιώσεων για δήθεν αρνητικά τεστ Covid-19, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αποκαλύφτηκε όταν δύο Γεωργιανές επιχείρησαν να μπουν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας χρησιμοποιώντας «μαϊμού» βεβαιώσεις για να εργαστούν παράνομα ως αποκλειστικές!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το περιστατικό αποκαλύφτηκε το βράδυ της Κυριακής. Αρχικά εμφανίστηκε στον χώρο του νοσοκομείου μια 50χρονη Γεωργιανή, ο οποία επέδειξε έγγραφο αρνητικού αποτελέσματος rapid test. Οταν πέρασε από τον έλεγχο χωρίς να γίνει αντιληπτή η πλαστότητα, πλησίασε στην περίφραξη και παρέδωσε το έγγραφο σε μια 44χρονη ομοεθνή της για να μπει κι αυτή στο νοσοκομείο με το ίδιο!

Ομως, αυτή τη φορά το προσωπικό του νοσοκομείου αντιλήφθηκε ότι το έγγραφο ήταν πλαστό και αμέσως κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας την απόπειρα εξαπάτησης και την παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος στον χώρο στις δύο Γεωργιανές, οι οποίες προσήχθησαν για προανάκριση. Κατά την εξέτασή τους υπέδειξαν μια ομοεθνή τους, από την οποία είχαν προμηθευτεί το πλαστό rapid test αντί αμοιβής μόλις 10 ευρώ!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νίκαιας εντόπισαν την 32χρονη Γεωργιανή στο διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας, την προσήγαγαν και διαπίστωσαν ότι το τελευταίο δίμηνο κατάρτιζε πλαστά μοριακά και rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα από γνήσια προχρονολογημένα έγγραφα, τα οποία είχαν λήξει, αντιγράφοντάς τα με ένα scanner και τυπώνοντάς τα σε εκτυπωτή!

Στον εισαγγελέα
Στη συνέχεια έκλεινε ραντεβού με τους ενδιαφερομένους κάτω από το διαμέρισμά της και τους παρέδιδε τα πλαστά έγγραφα αντί 10 ευρώ το καθένα! Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα πληροφορίες της «Εspresso» αναφέρουν ότι η 32χρονη Γεωργιανή είχε χορηγήσει πλαστές βεβαιώσεις για μοριακά και rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα σε 50 άνδρες και γυναίκες, που είναι άγνωστο πώς τα χρησιμοποίησαν και πού διέσπειραν τον ιό! Σε βάρος των τριών Γεωργιανών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Ασφάλεια Νίκαιας και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά, ενώ η έρευνα για το εύρος δράσης της 32χρονης συνεχίζεται.

«Χρυσές μπίζνες» στον Προμαχώνα
Τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν συλληφθεί στο τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών τέσσερις Βούλγαροι (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), που επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα με πλαστά μοριακά τεστ. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, για την είσοδο στη χώρα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος από μοριακή εξέταση εντός των τελευταίων 72 ωρών. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η πλαστότητα των εγγράφων αρνητικών αποτελεσμάτων στις μοριακές εξετάσεις (PCR test) για την Covid-19 και σε επικοινωνία με το διαγωνιστικό κέντρο της γειτονικής χώρας, το οποίο εμφανιζόταν να έχει διενεργήσει την εξέταση, αποκαλύφτηκε η απάτη. Πάντως, οι τέσσερις Βούλγαροι υποβλήθηκαν σε rapid test, από τα οποία προέκυψε ότι ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr