Λίγο μετά τις 7 εχθές το απόγευμα έφτασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας 182 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στη θαλαμηγό White Angel και η οποία είχε αποπλεύσει ανενόχλητη από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα.

Αφού διέπλευσε όλο το Αιγαίο χωρίς να ασχοληθεί κανείς, από τις Ελληνικές Αρχές λίγο πριν προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές και βάσει πάγιας διαδικασίας δήλωσαν «ακυβερνησία», (ως είθισται) απαιτώντας από το Λιμενικό Σώμα, την άμεση και χωρίς χρονοτριβή ρυμούλκησή τους στο πλησιέστερο λιμάνι, όπως και έγινε, καθώς το Λιμενικό έσπευσε σε χρόνο ρεκόρ, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τουρκία πριν από 13 ημέρες με προορισμό την Ελλάδα και όχι την Ιταλία, ενώ ακόμα δεν έχει τελειώσει η καταγραφή των στοιχείων των 182 ατόμων, προκειμένου να γίνει γνωστή η εθνικότητά τους, αν γίνει, καθώς οι αλλοδαποί θα δώσουν ό,τι ονόματα θέλουν και όποια χώρα σκεφτούν εκείνη τη στιγμή.

Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρισκόταν κατά την άφιξη της θαλαμηγού στο λιμάνι της Καλαμάτας για να υποβληθούν οι παράτυποι μετανάστες σε covid test, με τα πρώτα τεστ να είναι θετικά.

Όπως ήταν λογικό, τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού αλλάζουν το σχεδιασμό για τη «διαχείριση» των 182 ατόμων, αφού πρώτη σκέψη ήταν, αφού γίνει η καταγραφή, με λεωφορεία να μεταφερθούν στους ανάλογους καταυλισμούς μεταναστών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία μόνιμης εγκατάστασής τους στην Ελλάδα.

Πλέον οι μετανάστες θα μείνουν στις αποθήκες του λιμανιού, όπου θα τους παρασχεθεί φαγητό από το Δήμο Καλαμάτας, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετέφερε κουβέρτες και στρώματα. Επίσης, από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκονται εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Φυσικά θα τονιστεί στους αλλοδαπούς σε αυστηρούς τόνους ότι πλέον απαγορεύεται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για οποιοδήποτε λόγο καθώς αυτό θα είναι παράνομο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr