Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Τρίτης στις περισσότερες περιοχές της ώρας.

Σε νεότερες ανακοινώσεις για τις περιοχές που πρόκειται να επηρεαστούν περισσότερο από την σοβαρή επιδείνωση του καιρού που αναμένεται τις επόμενες ώρες, προχώρησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του.

Όπως υπογραμμίζει, πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη Δυτική-Κεντρική Μακεδονία ακόμα και σε πεδινές περιοχές, καθώς οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Προσοχή: Νέες χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές και την Τρίτη, 1 Μαρτίου, σε Δυτική-Κεντρική Μακεδονία ακόμα και σε πεδινές περιοχές και ασθενέστερες κατά τόπους πολυυύ χαμηλά και στη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στην Ηπειρο, Θεσσαλία, βόρεια Στερεά σε χαμηλά υψόμετρα.. Λεπτομέρειες στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 16:45 και στις 22:45 αλλά και από τη σελίδα μου εδώ!».

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)
Καιρικό σύστημα με την ονομασία “Bianca”, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο νοτιοανατολικά, προκαλεί κακοκαιρία από τη νύχτα του Σαββάτου στη χώρα μας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

Δευτέρα (28-02-2022)
α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
β) Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
γ) Θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.
δ) Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.

Τρίτη (01-03-2022)
α) Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές στην ανατολική και νότια χώρα και κυρίως στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
β) Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Πηγή: europost.gr