Αύξηση κρουσμάτων αναμένεται να έχουμε τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο OPEN, ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

O κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε πως το άνοιγμα των σχολείων θα είναι πρόωρο, καθώς την περίοδο που προγραμματίζεται να ανοίξουν, δηλαδή γύρω στις 7 Ιανουαρίου, τα κρούσματα ενδέχεται να είναι γύρω στα 800.

Ο κ. Σαρηγιάννης μάλιστα υποστήριξε πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν μετά τις 20 Ιανουαρίου, καθώς, όπως υπολογίζεται, αν το «πρώτο κουδούνι» χτυπήσει στις 8 Ιανουαρίου, τα κρούσματα θα εκτοξευθούν στα 900 μέχρι το τέλος του Μαρτίου, ενώ αν ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου, τα ημερήσια κρούσματα θα είναι περίπου στα 600.

«Η διασπορά στα σχολεία σχετίζεται με την κινητικότητα των γονέων, αλλά και τις δραστηριότητες γύρω από το σχολείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του τρόπου που θα ανοίξουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες, και πρότεινε τρόπους για να μειωθεί το ιικό φορτίο.

Εκτιμά δε, ότι λόγω καιρικών συνθηκών, το πιο επικίνδυνο δίμηνο είναι αυτό του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, καθώς υπάρχει η τάση οι χώροι να μένουν κλειστοί και να μην αερίζονται σωστά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr