Τα τύμπανα του πολέμου δεν ηχούν απλά στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας. Είναι εκκωφαντικά. Και αν τα όσα διαρρέουν από τις ΗΠΑ έχουν κάποια βάση, τότε μάλλον ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Αμερικανοί αξιωματούχοι άμυνας πιστεύουν ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει την εισβολή της στην Ουκρανία την προσεχή Κυριακή!

Και δίνουν μάλιστα και λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό:

Στην αρχή της εισβολής, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία θα πραγματοποιήσει διήμερες επιδρομές σε στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών βάσεων. Τότε, θα έρθει η στιγμή που ο ρωσικός Στρατός θα αρχίσει να κινείται.

Επίσης, σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσιογράφο και ανταποκριτή του δικτύου PBS, Νικ Σίφριν, ο οποίος επικαλείται τρεις δυτικούς αξιωματούχους και αξιωματούχους της άμυνας, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος αποφάσισε να προχωρήσει με την εισβολή και έχει μάλιστα κοινοποιήσει αυτή την απόφασή του στο ρωσικό στρατό.

Ο Σίφριν λέει ακόμα, πως οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η εισβολή θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, με πηγές των πληροφοριών αυτών έξι Αμερικανούς και δυτικούς αξιωματούχους, όπως φέρεται να είπε χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως αναφέρει και ο δημοσιογράφος για τον τρόπο εισβολής των Ρώσων, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προβλέπουν μια φρικτή, αιματηρή εκστρατεία που θα ξεκινήσει με διήμερο αεροπορικό βομβαρδισμό και ηλεκτρονικό πόλεμο, ακολουθούμενη από εισβολή, με πιθανό στόχο την αλλαγή καθεστώτος.

Τι λέει ο Λευκός Οίκος
«Ανά πάσα στιγμή ακόμη και πριν από τη λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Φεβρουαρίου, θα μπορούσε να γίνει μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε απόψε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν.

«Εξακολουθούμε να βλέπουμε ενδείξεις κλιμάκωσης από τη ρωσική πλευρά, συμπεριλαμβανομένης και της άφιξης νέων δυνάμεων στο ουκρανικό μέτωπο», είπε στους δημοσιογράφους ο Σάλιβαν. Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, μια ρωσική επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ζήτησε από τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ακόμη στην Ουκρανία να φύγουν από τη χώρα μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες, λέγοντας ότι μια ρωσική αεροπορική επίθεση θα καθιστούσε δυσκολότερη την αναχώρησή τους.

«Δεν λέμε ότι ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν έχει λάβει την τελική του απόφαση», υπογράμμισε ωστόσο ο Σάλιβαν…

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι οι Δυτικοί σύμμαχοι επιδεικνύουν «αξιοσημείωτη ενότητα» απέναντι στη Ρωσία, σχολιάζοντας ότι αν η Μόσχα αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία η επιρροή της δεν θα αυξηθεί, αντιθέτως θα μειωθεί.

«Ό,τι κι αν συμβεί, η Δύση είναι πιο ενωμένη απ’ ό,τι ήταν εδώ και χρόνια, το ΝΑΤΟ ενισχύθηκε», διαβεβαίωσε.

Πηγή: europost.gr