Η «κακιά στιγμή» συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία του Αντιρρίου όταν ένα μικρό κοριτσάκι ηλικίας 4 ετών, παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα καθώς βρισκόταν πάνω στο παιδικό σωσίβιο της. Η μητέρα έχασε το παιδί από την επιτήρησή της και αμέσως σήμανε συναγερμός στο λιμενικό το οποίο εξέδωσε σήμα κινδύνου προς το πλησιέστερο πλοίο.

Ο καπετάνιος του φέρι μποτ «Σαλαμινομάχος» έλαβε την ειδοποίηση και έσπευσε αμέσως να βοηθήσει. Ο καπετάνιος Γρηγόρης Καρνέσης μίλησε στο protothema.gr:

– διαφ. –

«Και κολυμβητής να έπεφτε θα είχε προβλήματα»
«Προσέγγιζα τον λιμένα του Αντιρρίου και ειδοποιήθηκα από την Λιμενική Αρχή ότι ένα παιδί, που δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο μικρό, έχει παρασυρθεί από τα ρεύματα σε μια παρακείμενη παραλία, η οποία βρίσκεται κοντά στην προβλήτα του λιμανιού. Το εντόπισα, έκανα τους κατάλληλους χειρισμούς, το προσέγγισα και έκανα την περισυλλογή. Η μικρή δεν ήταν ψύχραιμη, είχε παγώσει από τον φόβο της, επειδή το ρεύμα είχε τρομερή δύναμη, έβαλα το πλοίο σε τέτοια θέση για να μην επηρεάσει το μικρό σωσίβιο, το τοποθέτησα με τέτοιο τρόπο το πλοίο, ώστε να μην επηρεάζεται από κυματισμό και τουμπάρει και έχουμε μετά άλλα, γιατί εάν βούλιαζε το σωσίβιο θα είχαμε σοβαρά προβλήματα. Και κολυμβητής να έπεφτε θα είχε προβλήματα. Το πλησιάσαμε σιγά σιγά και μπορέσαμε και το πιάσαμε το παιδί» είπε χαρακτηριστικά.

«Το παιδάκι είχε παγώσει»
Όπως περιέγραψε ο καπετάνιος, το μικρό κοριτσάκι ήταν φοβισμένο και έβγαλε μια κραυγή απελπισίας μόλις είδε να πλησιάζει το φέρι μποτ:

«Το παιδάκι δεν μίλησε καθόλου, είχε παγώσει. Κάτι πρέπει να κατάλαβε, γιατί όταν είδε το καράβι να την πλησιάζει, έβγαλε στριγκλιές, δεν ξέρω γιατί αλλά έβγαλε μια κραυγή. Με το που είδε το πλήρωμά μου στον καταπέλτη μπροστά και του μιλούσαν, του έκαναν γκριμάτσες και αστεία για να το χαλαρώσουν τότε το κοριτσάκι ξαναπάγωσε, ενώ ταυτόχρονα κρατούσε το σωσίβιό του. Περισσότερο από 500 μέτρα είχε απομακρυνθεί η μικρή κολυμβήτρια από την ακτή. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και προλάβαμε τα χειρότερα» ανέφερε ο καπετάνιος.

Όταν η ανεμελιά μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία…Συγχαρητήρια στον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου Σαλαμινομάχου για τις ενέργειες που απέφεραν την θετική κατάληξη.Η ανάρτηση του βίντεο δεν έχει σκοπό να επιρριψει ευθύνες, αλλά να καταδείξει την επικινδυνότητα των θαλάσσιων παιχνιδιών που κατά κόρον χρησιμοποιούμε όλοι.For licensing or usage, please contact [email protected]

Gepostet von Petros Kritsonis am Montag, 24. August 2020

– διαφ. –

Πηγή: europost.gr