Συγκλονίζει η ιστορία μιας 70χρονης η οποία λόγω οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκε να κλέψει από σούπερ μάρκετ προϊόντα αξίας 40 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί και η εταιρεία να κάνει μήνυση εναντίον της.

Όπως αναφέρει το Open, η γιαγιά έβαλε στη τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30-40 ευρώ. Όταν έγινε αντιληπτή από το κατάστημα, ο υπεύθυνος κάλεσε την αστυνομία παρά τις παροτρύνσεις των άλλων πελατών, οι οποίοι μάλιστα θέλησαν να πληρώσουν το ποσό.

Τελικά, η αστυνομία προσήγαγε την 70χρονη, με την ίδια να αναφέρει στους αστυνομικούς ότι «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά». Όπως είπε, έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη και ότι με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι.

Οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς και ζήτησαν από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ να αποσύρει τη μήνυση, με το νομικό τμήμα όμως να είναι ανένδοτο λέγοντας ότι «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

«Προσπάθησε να αυτοκτονήσει από ντροπή»
Μια από τις γειτόνισσες της ηλικιωμένης, μιλώντας στο Open, είπε πως «η γιαγιά πήρε 3 χάπια μαζί, προσπαθεί να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει ντροπή και φοβάται μη φτάσει στα αυτιά των παιδιών αυτός ο διασυρμός». Πρόσθεσε ακόμα ότι «θα κάνω ότι μπορώ για να καθαρίσω την υπόθεση καθώς και ότι «δεν θα περάσω ποτέ από τη συγκεκριμένη αλυσίδα του σούπερ μάρκετ».

Παρέμβαση για το περιστατικό αναμένεται να κάνει και ο δήμος Ιλίου, καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου θα κάνουν προσπάθεια να ζητήσουν από την αλυσίδα να αποσύρει τη μήνυση.

Πηγή: europost.gr