Την πλήρη αδιαφορία για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών, τους οποίους οι κυβερνώντες θυμούνται μόνο όταν πρόκειται να φωτογραφηθούν, αποτυπώνει η καταγγελία μιας κατοίκου στο Καστελόριζο.

Φυσικά, στην Ελλάδα όταν έχει γνωριμίες και μέσο, ο άκαμπτος κρατικός μηχανισμός μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε λίγα λεπτά, για τους εκλεκτούς, τη στιγμή που οι πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι ενώ ακούν σαθρές δικαιολογίες.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η Κατερίνα Τσακαλάκη κατήγγειλε ότι ο παππούς της κατάφερε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο μόνο όταν βρέθηκε κάποιος άνθρωπος που γνώριζε ανωτέρους και τελικά βοήθησε να σωθεί ο ηλικιωμένος.

Ο παππούς της αρρώστησε την Κυριακή του Πάσχα και κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το ΕΚΑΒ όμως απάντησε ότι «τα δύο ελικόπτερα είναι καθηλωμένα λόγω βλάβης».

Η κάτοικος του ακριτικού νησιού αναφέρει ότι δέχτηκε δικαιολογίες και δεν έπαιρνε το OK για να μεταφερθεί ο παππούς της: «Χρειάστηκε να ψαχτούμε, να βρούμε κάποιον που έχει μεγαλύτερη δύναμη από εμάς για να κινητοποιηθεί ο Στρατός και μέσα σε 5 λεπτά με πήραν και μου είπαν το ελικόπτερο σηκώθηκε. Εμείς περιμέναμε 24 ώρες» αναφέρει και τονίζει ότι στο παρελθόν μια φίλη της που χρειάστηκε να χειρουργηθεί επειγόντως, πήγε αναγκαστικά στην Τουρκία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr