Δεν είναι καλές οι εκτιμήσεις των ειδικών για τη φάλαινα που εγκλωβίστηκε στα ρηχά στον Άλιμο.

Δυσοίωνες φαίνονται για την ώρα οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για την τύχη της φάλαινας από το είδος ζιφιός – πρόκειται για φαλαινοδέλφινα που ζουν σε μεγάλα βάθη – και η οποία παραμένει από τα ξημερώματα της Παρασκευής στα ρηχά νερά παραλίας του Αλίμου.

Στην περιοχή βρίσκονται εθελοντές του εξειδικευμένου στη διαχείριση κητωδών δικτύου Αρίωνα, νοσηλευτής από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και εξειδικευμένος στα κητώδη κτηνίατρος ενώ συνδρομή παρέχει και το Λιμενικό.

Οι κτηνίατροι περιμένουν για την ώρα τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις του δείγματος αίματος του κητώδους που έχει σταλεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο. Αυτό που σίγουρα έχει διαπιστωθεί, σύμφωνα με την κτηνίατρο, Ευγενία Σκουντζού, που συντονίζει την επιχείρηση για το ζώο, είναι ότι έχει υποστεί κάταγμα στη γνάθο «ενώ δεν αποκλείεται να έχει προσβληθεί και από κάποιον ιό».

«Το σίγουρο είναι, επίσης, ότι το κητώδες βγήκε έξω για να αναζητήσει βοήθεια και δεν ξέρω ακόμα πώς θα το βοηθήσουμε» πρόσθεσε η κυρία Σκουντζού σύμφωνα με την οποία στο ζώο έχει γίνει ήδη ένεση κορτιζόνης.

Παρόλα αυτά η ίδια είπε «δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις» προσθέτοντας ότι «αν μπορεί το κητώδες θα το οδηγήσουμε προς τα έξω αλλά δεν ξέρουμε αν μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα».

Η επιχείρηση παροχής βοήθειας προς τη φάλαινα έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής με τη συμμετοχή του Λιμενικού αλλά και κτηνιάτρων προκειμένου να σωθεί το μεγαλόσωμο κητώδες.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί ειδικοί πήραν δείγμα αίματος από τη φάλαινα καθώς όπως εξηγούσαν νωρίτερα κτηνίατροι πρέπει να διακριβωθεί ο ζιφιός βγήκε στα ρηχά επειδή τραυματίστηκε ή επειδή έχει προσβληθεί από κάποιο ιό.

Πηγή: europost.gr