Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που συμμετείχαν ένστολοι και προέβαινε σε παράνομες Ελληνοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, ένας απο τους αλλοδαπούς που παράνομα ελληνοποιήθηκε και είχε βαρυ ποινικό παρελθον, είναι ο Αλβανος που δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας του, στη Λεωφόρο Θηβών 181.

Οι πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ό,τι ο Αλβανός έλαβε πλαστά στοιχεία ταυτότητας και ελληνοποιήθηκε ως ομογενής απο χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Παράλληλα ένα άλλο πρόσωπο, συλληφθείς, ειχε απασχολήσει πριν καιρό τη δημοσιότητα σε υπόθεση εξαφάνισης συγγενικου του προσώπου.

Η υπόθεση έχει βάθος και αναμένεται να βγουν στη επιφάνεια απίστευτα σκηνικά και λεπτομέρειες για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

Με 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο ο διοικητής AT που έβγαζε πλαστές ταυτότητες

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην ΕΛ.ΑΣ. η υπόθεση που ξεσκέπασε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και αφορά κύκλωμα επίορκων αστυνομικών που έβγαζε πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια μέχρι και σε βαρυποινίτες, με το αζημίωτο φυσικά.

Οι επίορκοι αστυνομικοί έβγαζαν γνήσιες ταυτότητες και άλλα έγγραφα σε αλλοδαπούς προκειμένου να αποκτήσουν ελληνική υπηκοότητα ή άδεια παραμονής. Μάλιστα εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας διοικητής A.T.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτός από τις 20 συλλήψεις που έχουν γίνει, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 10 αστυνομικοί, ένας δικηγόρος και δύο υπάλληλοι τοπικής αυτοδιοίκησης, στο χρηματοκιβώτιο του διοικητή Τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική, εντοπίστηκε το ποσό των 320.000 ευρώ.

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν στο γραφείο του και τον πίεσαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιό του. Ο ίδιος υποστήριζε ότι δήθεν δεν θυμόταν τον συνδυασμό, ωστόσο οι αστυνομικοί το άνοιξαν τελικά με τροχό και εντόπισαν μέσα το τεράστιο χρηματικό ποσό. Ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος και επίορκος διοικητής ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα ήταν ενός συγγενή του και ότι τα φυλούσε εκεί προκειμένου να τον βοηθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία της υπόθεσης είναι ογκωδέστατη και περιλαμβάνει τουλάχιστον 30 αστυνομικούς που φέρεται να εμπλέκονται.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για να ενημερωθεί για την υπόθεση.

Πηγή: europost.gr