Σε… θεομηνία από τις λίγες εξελίσσεται το πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλεια» από τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά, τις ισχυρές βροχές, τις σποραδικές καταιγίδες, αλλά και το σφοδρό χαλάζι.

Ήδη, η «Θάλεια» έχει προκαλέσει δεκάδες προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα, την κεντρική και δυτική Μακεδονία, με την Κοζάνη, την Καστοριά και τη Φλώρινα να έχουν πληγεί από ισχυρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και τροχαία.

διαφ.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 20:45 στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο Κοζάνης – Βέροιας, ντεραπάρισε νταλίκα εν μέσω σφοδρής καταιγίδας, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από διερχόμενα οχήματα.

Την ίδια στιγμή, οι ροδοκινοπαραγωγοί της Κοζάνης είδαν τη σοδειά τους να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, εξαιτίας της σφοδρής χαλαζόπτωσης.

Σοβαρά προβλήματα, όμως, προκλήθηκαν και στην Κέρκυρα, με την καταρρακτώδη βροχή να έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και καταστήματα, τη στιγμή που η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την απομάκρυνση δέντρων και την άντληση υδάτων.

διαφ.

Επιδείνωση του καιρού
Τα επόμενα 24ωρα, μάλιστα, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, η οποία, σύμφωνα με το meteo.gr, οφείλεται σε «αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα», η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από βορειοδυτικά και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας σίγουρα μέχρι και το Σάββατο ή ακόμη και την Κυριακή!

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σήμερα επηρεάζουν κυρίως το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις να πλήττουν το Ιόνιο, την Ήπειρο και την Κεντροδυτική Μακεδονία.

Η διακοπή ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας “Θάλεια” στον νομό Πιερίας αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ. Όσο κράτησε, όμως, η διακοπή ήταν κλειστές οι σήραγγες του Πλαταμώνα και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και η κυκλοφορία διεξαγόταν από την παλαιά εθνική οδό.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τρία επιβατικά τρένα και ένα εμπορικό ακινητοποιήθηκαν στο ύψος του Αιγινίου Πιερίας, καθώς μετά από πτώση κεραυνού προκλήθηκε διακοπή ρεύματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 11 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πρέσπες και δύο κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στους δήμους Κοζάνης και Σερβίων Βελβεντού.

Πηγή: europost.gr