Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται Γιάννης Λαγός καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκτέλεσης του εντάλματος του στο Εφετείο.

Επί του αιτήματος που είχε καταθέσει ο καταδικασθείς ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αιτήματα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Γ. Λαγό και τους συνηγόρους του ειπώθηκε πως αρμόδια να αποφασίσει επί αυτού του αιτήματος, δηλαδή τις φυλακές όπου θα εκτίσει την ποινή του, είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Έξω από το Εφετείο την ώρα που ο Λαγός έφευγε από το δικαστικό μέγαρο περίπου τρία άτομα φώναξαν «Γιαννάρα γερά». Την ίδια στιγμή δυο άλλα άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναξαν: «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί».

Ο Γιάννης λαγός είχε υποβάλλει αίτημα στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών για να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να διευκολυνθεί στην άσκηση των καθηκόντων του του ως ευρωβουλευτής. Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Χρυσής Αυγής Κώστας Πλευρης και Γιάννης Ζωγράφος, αντίστοιχο αίτημα έχει υποβάλλει ο εντολέας τους και στην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ο Γιάννης Λαγός έφτασε στην Αθήνα αργά το μεσημέρι του Σαββάτου για να οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα Εφετών και από εκεί να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

«Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», είπε ο Γιάννης Λαγός βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα που τον οδήγησε στο Εφετείο της Αθήνας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε: «Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της. Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».

Πέντε Έλληνες αστυνομικοί βρέθηκαν στο Βέλγιο προκειμένου να τον παραλάβουν και στη συνέχεια να τον οδηγήσουν στη Σήμανση.

Το μέχρι πριν λίγα χρόνια ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μετά τον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί στις φυλακές – το πιθανότερο είναι στις φυλακές Δομοκού – προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επέβαλλε τον περασμένο Οκτώβριο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, στον Γιάννη Λαγό το δικαστήριο είχε επιβάλλει κάθειρξη σε 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, όταν ανακοινώθηκε η ποινή του από την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής δεν βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα να την ακούσει. Είχε καταλάβει πως θα πάει φυλακή και εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ευρωβουλευτής είχε φροντίσει να φύγει εκτός Ελλάδος. «Θα τους κάνω να μην ξέρουν από πού θα φύγουν» ήταν η τελευταία φράση που είπε έξω από το δικαστήριο και λίγο πριν ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες.

Το περασμένο Απρίλιο, ωστόσο, το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού με συντριπτική πλειοψηφία 658 υπέρ και 25 κατά. Ακολούθησε η σύλληψή του και πλέον σήμερα αναμένεται η άφιξή του στην Ελλάδα, προκειμένου να οδηγηθεί στην φυλακή, σε εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε τον περασμένο Οκτώβριο το δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr