Σύμφωνα με επιτόπιες αναφορές από το πεδίο της μάχης, ο αραβικός στρατός της Συρίας, μαζί με τα επίλεκτα σώματα της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς ξεκίνησαν τη μέρα των επιθέσεων επικεντρώνοντας βαριά πυρά σε στρατηγικό ύψωμα γύρω από την πόλη Κομπάνι, στην περιοχή Jabal Al-Akrad.

Ο υπόλοιπος Συριακός στρατός αναμένεται να ακολουθήσει τις επιθέσεις, όπου από ώρα σε ώρα θα αναλάβει την επίθεση βάλλοντας κατά σημείων στην περιοχή του Κομπανίου, συμπεριλαμβανομένων χαρακωμάτων και θέσεων που ανήκουν σε σε τζιχαντιστές και ομάδες του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν.

διαφ.

Εν τω μεταξύ, στο νότιο Ιντλίμπ, η 25η Μεραρχία των ειδικών δυνάμεων αποστολής του Συριακού Αραβικού Στρατού, συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή Al-Zawiya, με σκοπό να κάμψει την αποφασιστικότητα του εχθρού. Για να εξυπηρετηθεί αυτός ο σκοπός, οι επιθέσεις στο σημείο λαμβάνουν χώρα με έντονες επιθέσεις του πυροβολικού ενάντια σε θέσεις τζιχαντιστών στις πόλεις Al-Fatirah, and Al-Bara’a.

Επίσης, σύμφωνα με τις πηγές, ο Συριακός Στρατός σκοπεύει να επικεντρώσει τις επιθέσεις του και στην πεδιάδα Al-Ghaab, η οποία βρίσκεται δίπλα στην περιοχή Jabal Al-Zawiya.

Οι πρόσφατες επιθέσεις του Συριακού Στρατού έρχονται να ανατρέψουν τις προσπάθειες των τζιχαντιστών, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες επιχειρούσαν να αναπτυχθούν στην περιοχή του Al-Ghaab, και στο μεταξύ στόχευαν και στρατιώτες της κοινής ρωσο-τουρκικής περιπολίας.

Πηγή: AMN

Πηγή: europost.gr