Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανοίξει πυρ προς το πυρηνικό εργοστάσιο, προκειμένου να το καταλάβουν, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι του εργοστασίου μέσω των social media κάνουν έκκληση προς την πλευρά των Ρώσων να σταματήσουν να πυροβολούν διότι η καταστροφή θα είναι τεράστια και θα σκορπίσει τον όλεθρο.

Χτυπήθηκε μονάδα ισχύος -Αναφορές ότι έχει πάρει φωτιά το εργοστάσιο
Μάλιστα, εργαζόμενος υποστηρίζει μέσω βίντεο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι ήδη χτυπήθηκε η πρώτη μονάδα ισχύος από τις ρωσικές επιθέσεις.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πόλης, Ντμίτρο Ορλόφ, με δηλώσεις του ανέφερε ότι έχει ήδη ξεσπάσει φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο.

https://core.telegram.org/widgets

Πολιορκείται το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια
Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης Ενεργοντάρ, δήλωνε ότι ρωσικά στρατεύματα κατευθύνονται προς το πυρηνικό εργοστάσιο κοντά στη Ζαπορίζια και ότι πυρά Ρώσων έπεσαν προς την κατεύθυνση του εργοστασίου.

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας εξέπεμψε συναγερμό. Ο Ραφαέλ Γκρόσι, επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, ζήτησε από τις ρωσικές και τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια.

Ζωντανή εικόνα από την περιοχή Ζαπορίζια

Εκκληση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για παύση της επίθεσης στο πυρηνικό εργοστάσιο
«Ο γενικός διευθυντής Γκρόσι απηύθυνε έκκληση για άμεσο τερματισμό της χρήσης (στρατιωτικής) βίας στο Ενερχοντάρ και ζήτησε από τις στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν εκεί να αποφύγουν τις εχθροπραξίες κοντά στον πυρηνικό σταθμό», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Πηγή: europost.gr