Ευκαιρία να γεμίσουν τις τσέπες τους με «μαύρο» χρήμα βρήκαν δύο εφοριακοί που έβγαλαν «λαβράκι» κατά τη διάρκεια ελέγχου στην επιχείρηση ενός Ροδίτη, αλλά δεν του επέβαλαν πρόστιμο ως όφειλαν. Αντίθετα, του πρότειναν την εναλλακτική λύση της… δωροδοκίας!

Με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο υπάλληλοι ΔΟΥ από την Κρήτη -ένας 54χρονος και ένας 40χρονος- παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων για τα αδικήματα της δωροληψίας, της εκβίασης επιχείρησης από κοινού, της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Οι δύο εφοριακοί συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στις 26 Ιουνίου του 2017 από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ρόδου να δέχονται «δώρο» 300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον Ροδίτη για να μην του επιβάλουν πρόστιμο για την απασχόληση ανασφάλιστου υπαλλήλου σε επιχείρηση rent a car ιδιοκτησίας της κόρης του.

Οι ίδιοι αρνούνται κατηγορηματικά όσα τους αποδίδονται, αλλά, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι εκβιάστηκε και απευθύνθηκε στην Αστυνομία, που οργάνωσε το μυστικό σχέδιο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και λίγο αργότερα πέρασε χειροπέδες στους εφοριακούς.

Σχετικά με τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στους εφοριακούς, σημειώνεται ότι το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος τους για τις επιμέρους πράξεις της πλαστογραφίας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της παράβασης καθήκοντος κατά συναυτουργία (που έγινε την ίδια μέρα και αφορά διορθώσεις στο έντυπο ΣΔΕ) και κατά ενός εκ των δύο εφοριακών για την επιμέρους πράξη της παράβασης καθήκοντος που διέπραξε κατά μόνας κατά τα έτη 2016-2017.

– διαφ –

Πηγή: europost.gr