Πρόκειται, αναμφίβολα, για μέγα σκάνδαλο! ‘Σουρωτήρι’ είχαν κάνει τα Ελληνικά σύνορα χιλιάδες Αλβανοί, που μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι, χρησιμοποιώντας πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά ότι είναι αρνητικοί σε τεστ Covid-19, με τους αρμοδίους κρατικούς λειτουργούς να σφυρίζουν αδιάφορα και να μην καταλαβαίνουν το ‘νταραβέρι’, που γινόταν κάτω από τη μύτη τους!

Αλήθεια, ποιός θα πληρώσει για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, που εκθέτει τη χώρα ότι έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι; Και επιπλέον, ποιών τα ‘κεφάλια’ θα πέσουν από το γεγονός ότι μέσω αυτού του παράνομου τρόπου μπήκαν ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα ξένοι υπήκοοι Βαλκανικών κρατών, που πιθανώς ήταν φορείς του κορωνοϊού και τον μετέδωσαν στους τοπικούς Ελληνικούς πληθυσμούς; Να σημειωθεί, ότι τα πλαστά πιστοποιητικά μπορούσαν να τα αγοράσουν οι Βαλκάνιοι επισκέπτες της χώρας μας, που προήρχοντο από κράτη στα οποία ‘βράζει’ ο κορωνοϊός, λίγα χιλιόμετρα πριν τα Ελληνικά σύνορα, πληρώνοντας μέχρι €100.

Το ιστορικό αυτής της βρώμικης υπόθεσης έχει πια γίνει γνωστό και περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

H «βιομηχανία» των πλαστών τεστ κορωνοϊού καλά κρατεί! Συγκεκριμένα, Αλβανοί αγόραζαν πλαστά τεστ κορωνοϊού και περνούσαν τα σύνορα ανενόχλητοι, από τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής.

Οπως αποκάλυψε το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel, εργαστήρια στην Κορυτσά παραποιούσαν τις απαντήσεις των pcr τεστ, με το αζημίωτο φυσικά και έτσι μπορούσαν να εισέρχονται στη χώρα άτομα τα οποία είχαν είτε βρεθεί θετικά είτε δεν είχαν υποβληθεί καν σε τεστ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αλβανικού μέσου, τουλάχιστον 9000 πλατφόρμες έχουν αναγνωριστεί ως πλαστές, ενώ οι πλαστογράφοι στην Κορυτσά έχουν κάνει έως τώρα… «χρυσές δουλειές»!

Μάλιστα, πριν δύο ημέρες, εντοπίστηκαν στη χώρα μας δύο Αλβανοί οι οποίοι είχαν περάσει με πλαστό τεστ και ομολόγησαν ότι τα είχαν προμηθευτεί από ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά! Πλέον οι έρευνες στρέφονται και στην εμπλοκή Αλβανών αστυνομικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr