Στιγμές τρόμου βίωσαν πυροσβέστες και δέκα πολίτες, που κάποια στιγμή εγκλωβίστηκαν στη φωτιά στα Γεράνεια Όρη.

Στον ασύρματο, ένας πυροσβέστης εξηγεί αναλυτικά στο Κέντρο Επιχειρήσεων τι συνέβη. «Μας έχει περικυκλώσει η φωτιά», εξηγεί, προσθέτοντας: «Έχουμε εγκλωβιστεί, έχουμε μπρος και πίσω φωτιά και έχω δέκα πολίτες μαζί μου».

Όλοι τους παγιδεύτηκαν καθώς πέραν της φωτιάς υπήρχαν και ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά κατάφερε να τους κυκλώσει, και έπρεπε να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Αναλυτικά, στην περιγραφή του βίντεο, εθελοντής πυροσβέστης αναφέρει:

«Ξαφνικά σε δευτερόλεπτα όλα γύρω κλείνουν οι καπνοί σε κάνουν να νιώθεις να πνίγεσαι. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα με πολίτες και επικρατεί ένας πανικός. Οι ενέργειες μας με τα πληρώματα των οχημάτων στις δραματικές εκείνες στιγμές να σώσουμε τους πολίτες που στην κυριολεξία κάποιους τους κυνηγάμε να μην φύγουν από το σημείο. Με περίσσια ψυχραιμία ο Αττικαρχής δίνει πληροφορίες στο Συντονιστικό και αναφέρει ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη.

Το αποτέλεσμα για όλους μας ήταν ευτυχές. Η αλήθεια είναι ότι λίγο έλλειψε να συμβεί το κακό. Το βίντεο είναι καθαρά ένα μικρό απόσπασμα από την κατάσταση που βιώσαμε και αποθανάτισε συνάδελφος οδηγός μέσα από όχημα. Προσωπικά ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που ανησύχησαν για την κατάσταση μας και με έχουν πνίξει στα τηλέφωνα καθώς και όλους εκείνους που δώσαμε ολοήμερη μάχη για να σώσουμε τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους υπερβάλλοντας εαυτό και δυνάμεις».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS


Πηγή: europost.gr